Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 27 March 2019

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 With which country will India start a cruise service from 29 March 2019?
A Australia
B Israel
C Bangladesh
D China

Answer: Option [C]
India and Bangladesh will start a cruise service from 29 March 2019 that would take passengers through the Sunderbans to Dhaka. The move aims to strengthen inland waterway routes between the two countries. Goods from India can go in the cheapest possible form up to Narayanganj and Dhaka in Bangladesh. India and Bangladesh also have very strong power connectivity through waterways.
2 Which country honoured Indian President Ram Nath Kovind with highest civilian award - ‘The Grand Order of the King of Tomislav’?
A Bolivia
B Belgium
C Croatia
D Chile

Answer: Option [C]
President Ram Nath Kovind was honoured with Croatia's highest civilian award -- the Grand Order of the King of Tomislav, by President Kolinda Grabar-Kitarovic.
Advertisement
3 Who was elected as the President of Comoros in March 2019?
A Azali Assoumani
B Mohamed Bacar
C Ali Soilih
D Ahmed Abdallah Mohamed Sambi

Answer: Option [A]
Comoros President Azali Assoumani was re-elected on 27 March 2019 according to results published by the electoral commission of the Indian Ocean archipelago. Azali was way ahead of his closest rival Mahamoudou Ahamada, who garnered only 14.62% of the ballots cast. Comoros is a volcanic archipelago off Africa’s east coast, in the warm Indian Ocean waters of the Mozambique Channel
4 The world’s largest e-waste recycling plant has opened in _______.
A Dubai
B Riyadh
C Moscow
D Shanghai

Answer: Option [A]
The world's largest e-waste recycling facility has opened in Dubai, by ‘Enviroserve’ company with a total cost of $5 million.
5 World Purple day Observed on -------?
A March 26
B March 27
C March 28
D March 29

Answer: Option [A]
World Purple day Observed on March 26.
6 With whom has Apple partnered for payment handling and processing for its new Apple Card?
A Goldman Sachs
B Mastercard
C American Express
D Both 1 and 2

Answer: Option [D]
Apple announced a new credit card called the Apple Card recently. The company has partnered with Goldman Sachs and Mastercard for payment handling and processing. Apple’s partner Goldman Sachs would not sell data to the third party for marketing and advertisement. The service would only be available in the US, starting summer
7 Pakistan recently approved to open Corridor for which of the following temple, for Hindu Pilgrims from India?
A Goraknath Temple
B Sharada Peeth
C Malot temple
D Laxmi Narain Mandir

Answer: Option [B]
Pakistan approved plan to open Sharada Temple Corridor to Hindu Pilgrims from India. Sharada Peeth is an ancient Hindu temple and cultural site in Pakistan-controlled Kashmir (PcK).
8 ________ researchers have discovered huge underwater lakes beneath the Totten glacier in East Antarctica in March 2019.
A American
B Russian
C Australian
D Chinese

Answer: Option [A]
Australian researchers have discovered huge underwater lakes beneath the largest glacier in East Antarctica. The lakes were detected by scientists setting off small explosives 2m below the surface of the Totten glacier and listening to the reflected sound. The Totten glacier is 30 km wide and up to 2 km thick and has the potential to raise sea levels by 7 m
9 When is the World Theatre Day celebrated?
A March 27
B March 28
C March 29
D March 30

Answer: Option [A]
World Theatre Day is celebrated annually on the 27th March by ITI Centres and the international theatre community.
10 Where was the India-Croatia Economic Forum meeting held in March 2019?
A Zagreb
B Pula
C Solin
D Split

Answer: Option [A]
President Ram Nath Kovind participated in the India-Croatia Economic Forum meeting in Zagreb, the capital of Croatia on 27 March 2019. India and Croatia signed key agreements in the fields of sports, tourism and establishment of the Hindi and Sanskrit Chair at University of Zagreb, on 26 March 2019. He also delivered an address at the University of Zagreb
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 29th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 28th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 25th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st March 2019

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group

TET TEST SERIES