JOIN ADRE 2.0 Telegram Group

Daily Current Affairs Quiz 28 March 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which airport crowned the World's best aviation hub for the seventh time in a row?
A South Korea’s Incheon International Airport
B Singapore's Changi Airport
C New Delhi's Indira Gandhi International (IGI) Airport
D Japan’s Tokyo International Airport

Answer: Option [B]
According to the Skytrax World Airport Awards, Singapore's Changi Airport has been crowned the world's best aviation hub for the seventh time in a row, while New Delhi's Indira Gandhi International (IGI) Airport featured at number 59.
2 Who will captain an 18-strong Indian women's hockey team for the five-match series against Malaysia starting in April 2019?
A Sunita Lakra
B Nikki Pradhan
C Savita
D Mahima Choudhary

Answer: Option [C]
Goalkeeper Savita will captain an 18-strong Indian women's hockey team for the fivematch series against Malaysia starting from 4 April 2019. She will stand in for regular skipper Rani Rampal, who is nursing an injury. The 8-day tour to Kuala Lumpur will have defender Deep Grace Ekka as Savita's deputy. Rajani Etimarpu has joined the squad as the second goalkeeper
Advertisement
Article and Schedule Quiz Start Test!

DOWNLOAD CURRENT AFFAIRS PDF FROM APP

3 Which High Court barred the mentioning of caste in the FIRs in March 2019?
A Punjab and Haryana High Court
B Telangana High Court
C Patna High Court
D Delhi High Court

Answer: Option [A]
Punjab and Haryana High Court barred the mentioning of caste in the FIRs. The court directed its judicial officers and the governments of Punjab, Haryana and the Union Territory of Chandigarh, to not mention the caste of the accused, victims or witnesses in any of the proceedings before it.
4 Who was honoured with Martha Farrell Award 2019 ?
A Vidya Narayanan
B Nitish Sharma
C Aarti sharma
D Manu Gulati

Answer: Option [D]
Manu Gulati was honoured with Martha Farrell Award 2019.
5 To which country is the Foreign Secretary Vijay Gokhale on a two-day, beginning from 28 March 2019?
A Bangladesh
B Sri Lanka
C Myanmar
D Nepal

Answer: Option [D]
Foreign Secretary Vijay Gokhale is on a two-day visit to Nepal, beginning from 28 March 2019. He will have a bilateral meeting with his Nepalese counterpart Shankar Das Bairagi. They are expected to asses progress of various projects including Motihari-Amlekhgunj oil pipeline, Railways, and Arun III Hydropower Project.
6 Which Country recently discovered the world’s longest salt cave?
A Palestine
B Israel
C Saudi Arabia
D Iran

Answer: Option [B]
Israeli cave explorers discovered, Malham, the world’s longest salt cave with striking stalactites near the Dead Sea. Previously, Iran's N3 cave held the record.
7 Who assumed charge as Director General Naval Operations in March 2019?
A Anil Kumar Saxena
B R. Hari Kumar
C MA Hampiholi
D G. Ashok Kumar

Answer: Option [C]
Vice Admiral MA Hampiholi, AVSM NM assumed charge as Director General Naval Operations on 27 March 2019. He is a graduate of the National Defence Academy and was commissioned in the Executive Branch of the Indian Navy on 01 July 1985. He is a recipient of the Nao Sena Medal in 2011 and the Athi Vishist Seva Medal in 2019.
8 Which sport event recently got approval for inclusion in the Paris 2024 Olympic Games?
A Chess
B Artistic
C Breakdancing
D Squash

Answer: Option [D]
Breakdancing was among four sports given a provisional green light for inclusion in the Paris 2024 Games by the International Olympic Committee (IOC).
9 The US circulated a draft resolution to UN Security Council to blacklist ________ in March 2019.
A Masood Azhar
B Azam Tariq
C Afzal Guru
D Mushtaq Ahmed Zargar

Answer: Option [A]
The US circulated a draft resolution to UN Security Council to blacklist Masood Azhar, Chief of Pakistan-based terrorist group Jaish-e-Mohammad. The draft resolution condemns the Pulwama attack and says that Azhar will be added to the UN Al-Qaeda and Islamic State sanctions blacklist. The resolution is backed by France and Britain which joined the US in pushing for sanctions against Azhar.
10 Who was appointed as Goa's new Deputy Chief Minister?
A Manohar Ajgaonkar
B Deepak Prabhu Pauskar
C Sudin Dhavalikar
D Varsha Naik

Answer: Option [A]
Goa’s Tourism Minister Manohar Ajgaonkar has been appointed as the Deputy Chief Minister of Goa.

ADRE 2.0 FULL LENGTH MOCK TEST

Take Mock Tests

Missiles Mock Test Start Test!
SSC MTS Mock Test Start Test
IBPS CLERK MOCK TEST Start Test
SSC MTS 2022 JULY 26 Shift 1 (ENGLISH) Start Test!
SSC GD Previous Year Paper 2021 Nov 17 Shift - I (Hindi) Start Test!
SSC CGL Tier - 1 PYP 2022 April 21 Shift- 1 (ENGLISH) Start Test!
MPSC PAPER I MOCK TEST 1 (ENGLISH) Start Test!
IB Security Assistant Mock test 1 (english) Start Test!
UP POLICE CONSTABLE MOCK TEST 1 Start Test!
DELHI POLICE CONSTABLE MOCK TEST 1 (HINDI) Start Test!

Daily Current Affairs Quiz - 31st March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 29th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 28th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 25th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st March 2019

Advertisement
Assam Direct Recruitment Test Series

Latest Test Series

ssc cgl test series

SSC CGL

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
delhi policesi test series

DELHI POLICE SI

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
west bengal psc test series

WEST BENGAL PSC

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
cisf head constable test series

CISF CONSTABLE

Start Test 1000+ Tests Latest patternView Course
Junior Associate of the Indian Institute of Bankers(JAIIB) test series

JAIIB

Start Test 30 Full Length Tests View Course
adre 2024 test series

ADRE 2024

Start Test 25000+ QUESTIONS SOLUTIONSView Course
RRB RRC GROUP D test series

RRB RRC GROUP D

Start Test 15000+ QUESTIONS Latest patternView Course
UP POLICE SI test series

UP POLICE SI

Start Test 16000+ QUESTIONS Latest patternView Course
CLICK HERE TO VIEW ALL COURSES