Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 22 March 2019

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Haku Shah passed away in March 2019. He was a/an ________.
A Politician
B Actor
C Artist
D Singer

Answer: Option [C]
Renowned Indian artist Haku Shah, best known for his themes of tribal and folk art, passed away on 21 March 2019 following a cardiac arrest at his home in Ahmedabad.
2 Which of the following is the India's deepest shaft cave, which has been discovered in Meghalaya?
A Krem Um Ladaw
B Krem Shrieh
C Krem Puri
D Krem Liat Prah

Answer: Option [A]
India's deepest shaft cave Krem Um Ladaw has been discovered in Meghalaya's East Khasi Hills district during the annual 'Caving in the Abode of the Clouds Expedition'. The cave has a 105 m deep shaft entrance passage.
Advertisement
3 Recently, Malayalam director KG Rajesekharan passed away. He had entered the film industry as the assistant director of ________ in 1968
A Karutha Kai
B Midumidukki
C Manaswini
D Padunna Puzha

Answer: Option [B]
Veteran Malayalam director KG Rajesekharan passed away in Chennai. He had entered the film industry as the assistant director of ‘Midumidukki’ in 1968.
4 Which of the following Indian cricketer joined the BJP in March 2019?
A Gautam Gambhir
B Rahul Dravid
C Robin Uthappa
D Virender Sehwag

Answer: Option [A]
India cricketer Gautam Gambhir joined the BJP.
5 What is the theme for World Water Day 2019?
A Conserve water, conserve life
B Leaving no one behind
C Nature for Water
D Benefit for all

Answer: Option [B]
The World Water Day designated by the United Nations is celebrated on 22nd March every year. The theme for World Water Day 2019 is ‘Leaving no one behind’.
6 Which of the following will launch 'eMulya', an intelligent block chain?
A Intain Fintech
B Microsoft
C Rubikloud
D Infosys

Answer: Option [A]
Intain Fintech, an AI and block chain-based software products firm, will be launching 'eMulya', an intelligent block chain. It facilitates efficient, secure and trustworthy asset securitisation transactions for NBFCs in India by end-2019. Intain has its global AI Lab in Pune with 10 people and it will hire 15 more staff in Chennai for this purpose.
7 When is the World Water Day celebrated?
A 20 March
B 21 March
C 22 March
D 23 March

Answer: Option [C]
The World Water Day designated by the United Nations is celebrated on 22nd March every year.
8 Who among the following won the Sir Richard Hadlee Medal for Men’s Player of the Year in March 2019?
A Joe Root
B Kane Williamson
C Rohit Sharma
D Virat Kohli

Answer: Option [B]
Kiwi captain Kane Williamson got Sir Richard Hadlee Medal for Men’s Player of the Year on 21 March 2019. Williamson also got the Test Player of the Year award and the Redpath Cup for First Class batting. Williamson bagged three awards — the Women’s ODI Player of the Year, Phyl Blackler Cup for women’s domestic bowling and the Venus Cup for Secondary Schools Female Player of the Year
9 When is the World Down Syndrome Day celebrated?
A March 21
B March 22
C March 23
D March 24

Answer: Option [A]
Since 2012 ‘World Down Syndrome Day’ has been observed annually on 21st March. World Down Syndrome Day 2019 theme is ‘Leave no one behind’.
10 Which of the following crop-damaging worms are spreading in Asia?
A Aphids
B Caecal Worm
C Gapeworm
D Armyworms

Answer: Option [D]
The Food and Agriculture Organization (FAO) has expressed concerns over the increasing menace of the Crop-damaging armyworms in Asia.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 29th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 28th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 25th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st March 2019

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group