Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 17 March 2019

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which two countries co-host the Copa America in 2020?
A China and Qatar
B Brazil and Uruguay?
C Russia and Italy
D Argentina and Colombia

Answer: Option [D]
Argentina and Colombia have been chosen in principle to co-host the 2020 Copa America. The 2020 Copa América will be the 47th edition of the Copa América.
2 Which state has the maximum number of first-time voters in the upcoming Lok Sabha elections?
A West Bengal
B Madhya Pradesh
C Uttar Pradesh
D Maharashtra

Answer: Option [A]
According to Election Commission, West Bengal has the maximum number of first-time voters, around 20.1 lakh, in the upcoming Lok Sabha elections. WB is followed by Uttar Pradesh and Madhya Pradesh, with around 16.7 lakh and 13.6 lakh first-time voters, respectively.
Advertisement
3 JP Duminy announces his retirement from ODIs after 2019 World Cup. He belongs to which team?
A Australia
B New Zealand
C South Africa
D England

Answer: Option [C]
Jean-Paul Duminy, often shortened to JP Duminy, is an international South African cricketer. He is vice-captain of the South Africa T20I team. He is a left-handed batsman and a right-arm off spin bowler.
4 ----- welcomes France's decision to sanction Masood Azhar ?
A Indonesia
B Saudi Arabia
C France
D India

Answer: Option [D]
India welcomes France's decision to sanction Masood Azhar.
5 ----- appointed as advisor of Delhi Capitals for IPL 2019 ?
A Ravichandran Ashwin
B Rahul Dravid
C Sachin Tendulkar
D Sourav Ganguly

Answer: Option [D]
Sourav Ganguly appointed as advisor of Delhi Capitals for IPL 2019.
6 Where was the Africa-India Joint Field Training Exercise (AFINDEX-19) held?
A Mumbai, Maharashtra
B Nairobi, Kenya
C Pune, Maharashtra
D Addis Ababa, Ethiopia

Answer: Option [C]
Africa-India Joint Field Training Exercise (AFINDEX-19) between the Indian Army and 16 African nations will be conducted in Pune from March 18 to 27. The joint exercise would be held at Pune's Foreign Training Node at Aundh Military Station and College of Military Engineering in Kirkee.
7 Which of the following bank launched 'YONO cash', cardless withdrawal of cash?
A HDFC
B Yes
C SBI
D ICICI

Answer: Option [C]
State Bank of India launched ‘YONO Cash’ for cardless withdrawal of cash at over 16,500 SBI ATMs across the country.
8 Erode's _________ received GI tag from the Geographical Indication Registry.
A Areca nut
B Turmeric
C Tea
D Garlic

Answer: Option [B]
Erode Turmeric has finally received GI tag from the Geographical Indication Registry. Erode is the city in the state of Tamil Nadu.
9 Which of the following exercise was held between India and Africa?
A Yudh Abhyas
B INDO-AR
C COPE 2019
D AFINDEX

Answer: Option [D]
Africa-India Joint Field Training Exercise (AFINDEX-19) between the Indian Army and 16 African nations will be conducted in Pune from March 18 to 27.
10 Income Tax dept cracks down on terror funding in -----
A Patna
B Bihar
C Andhra Pradesh
D Kashmir valley

Answer: Option [D]
Income Tax dept cracks down on terror funding in Kashmir valley.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 29th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 28th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 25th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st March 2019

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group