Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 11 March 2019

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who was appointed as the Prime Minister of Palestine on 10 March 2019?
A Rami Hamdallah
B Mohammad Shtayyeh
C Mahmud Abbas
D Yasser Arafat

Answer: Option [C]
Palestinian President Mahmud Abbas appointed Mohammad Shtayyeh as Prime Minister on 10 March 2019. He is a long-time ally of the President and a member of the Fatah party
2 Which country won the First Prize at The International ‘Golden City Gate Tourism Awards 2019’ in the category of ‘TV Cinema Spot’ at ITB, Berlin?
A Indonesia
B Pakistan
C Saudi Arabia
D India

Answer: Option [D]
India country won the First Prize at The International ‘Golden City Gate Tourism Awards 2019’ in the category of ‘TV Cinema Spot’ at ITB, Berlin.
Advertisement
3 Who among the following won the gold medal at the 38th GeeBee Boxing Tournament in Helsinki, Finland on 10 March 2019?
A Kavinder Singh Bisht
B Sumit Sangwan
C Govind Sahani
D Shiva Thapa

Answer: Option [A]
Kavinder Singh Bisht (56kg) struck gold at the 38th GeeBee Boxing Tournament in Helsinki, Finland on 10 March 2019. Shiva Thapa (60kg), Govind Sahani (49kg), Mohammed Hussamuddin (56kg) and Dinesh Dagar (69kg) claimed silver medals in the event. Sumit Sangwan (91kg), Sachin Siwach (52kg) and Naveen Kumar (+91kg) claimed bronze medals.
4 Who is honoured with Golden Peacock Award 2019?
A Aviva life Insurance
B Max General Insurance
C LIC
D ACKO General Insurance

Answer: Option [D]
ACKO General Insurance is honoured with Golden Peacock Award 2019.
5 Which country signed an MoU with India on waiving Visa requirements for Diplomatic and Official passport holders during M. Venkaiah Naidu's visit from March 7- March 9, 2019?
A Costa Rica
B Argentina
C Chile
D Brazil

Answer: Option [A]
India and Costa Rica signed 2 documents during Vice President's visit to the Central American nation from March 7- March 9, 2019. An MoU was signed on waiving Visa requirements for Diplomatic and Official passport holders. A Letter of Intent was signed to collaborate in the field of biotechnology.
6 India has launched _______ IT corridor in China.
A 3rd
B 4th
C 5th
D 6th

Answer: Option [A]
NASSCOM entered into a partnership with China's Xuzhou city from Jiangsu Province in China to help develop the IT corridor. This is India's third IT corridor in China.
7 To which country has Foreign secretary Vijay Gokhale begun a three-day visit on 11 March 2019?
A Germany
B Australia
C USA
D UK

Answer: Option [C]
Foreign secretary Vijay Gokhale began a three-day visit to the US on 11 March 2019 during which he will meet senior officials of the Trump administration. He will also meet with senior leaders in the US administration and US Congress. He will also exchange views on major foreign policy and security-related developments.
8 Who won gold in the 56Kg category boxing at the 38th GeeBee Boxing Tournament in Helsinki, Finland?
A Amit Panghal
B Kavinder Singh Bisht
C Devendro Singh
D Shiva Thapa

Answer: Option [B]
Kavinder Singh Bisht in the 56kg-category struck gold at the 38th GeeBee Boxing Tournament in Helsinki, Finland.
9 Who has been appointed as the new Chairman of Agricultural Scientific Recruitment Board (ASRB) in March 2019?
A Aditya Kumar Misra
B Anup Kumar Dubey
C Sushil Kumar
D Rajiv Bansal

Answer: Option [A]
Aditya Kumar Misra, a veterinary professor and former Vice Chancellor of GB University of Agriculture and Technology, Pantnagar, has been appointed as the new Chairman of Agricultural Scientific Recruitment Board (ASRB).
10 Where was the 8th GeeBee Boxing Tournament held?
A Helsinki, Finland
B Milan, Italy
C Fujairah, UAE
D Astana, Kazakhstan

Answer: Option [A]
The 38th GeeBee Boxing Tournament was held in Helsinki, Finland.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 29th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 28th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 25th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st March 2019

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group