Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 13 March 2019

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which of the following announced its partnership with International Cricket Council as the official sponsor for the upcoming men's cricket World Cup in March 2019?
A GoDaddy
B PayPal
C Cloudflare
D Weebly

Answer: Option [A]
GoDaddy announced its partnership with International Cricket Council (ICC) as the official sponsor for the upcoming men's cricket World Cup on 12 March 2019. The 2019 World Cup will be held in the UK from May 30 to July 14, 2019. Under the partnership, GoDaddy will get visibility on the ground, perimeter of the boundary, side screen during the matches. MS Dhoni is its brand ambassador.
2 Who has been appointed as the new Chairman of Axis Bank?
A Rakesh Makhija
B Girish Chandra Chaturvedi
C Ashok Chawla
D Deepak Parekh

Answer: Option [A]
Axis Bank has appointed Rakesh Makhija as Non-Executive Chairman for a period of 3 years. He will take over from Sanjiv Misra when his term ends on July 17.
Advertisement
3 Where will the IoT (Internet of Things) India Congress be held in August 2019?
A Bengaluru
B Hyderabad
C Pune
D New Delhi

Answer: Option [A]
IoT (Internet of Things) India Congress, will be held in Bengaluru from August 22-23, 2019. It will include tracks on segments such as healthcare, manufacturing, smart cities, energy, cybersecurity, skills and development, IoT Standards, and agriculture. The announcement of the 4th edition of it was made by the Institution of Engineering and Technology (IET) IoT Panel at a conference.
4 Who received Yaswantrao Chavan National Award?
A Shri Dinesh Kumar
B Shri Naresh Kumar
C Shri Vignesh Kumar
D Shri Raghuram Rajan

Answer: Option [D]
Shri Raghuram Rajan received Yaswantrao Chavan National Award.
5 From which state was a star-speckled frog species with several features resembling frogs found in South America and Central Africa was discovered in March 2019?
A Karnataka
B Maharashtra
C Tamil Nadu
D Kerala

Answer: Option [D]
A star-speckled frog species with several features resembling frogs found in South America and Central Africa was discovered in the Western Ghats in Wayanad, Kerala. The frog has been named Astrobatrachus Kurichiyana after the indigenous community living of Kurichiyarmala. An analysis revealed that the frog separated from its near relative almost 60 to 70 million years ago.
6 Who invented the World Wide Web in 1989?
A Ray Tomlinson
B Vint Cerf
C Paul Buchheit
D Tim Berners Lee

Answer: Option [D]
British scientist Sir Tim Berners-Lee invented the World Wide Web in 1989, while working at European Organisation for Nuclear Research (CERN), Switzerland. On April 30, 1993, CERN put WWW software in the public domain.
7 Where is the 5th South Asian Football Federation (SAFF) Women's Championship being held in March 2019?
A Nepal
B Sri Lanka
C India
D Maldives

Answer: Option [D]
Defending champion India will take on the Maldives in the 5th South Asian Football Federation (SAFF) Women's Championship in Biratnagar, Nepal on 13 March 2019. In the 6-team competition, India has been drawn in Group B with Maldives and Sri Lanka. Host Nepal has been kept in Group A with Bangladesh and Bhutan. India remained unbeaten in 19 matches from last 4 editions of the championship.
8 Which Indian athlete was selected as Barbie role model & was presented with a one-of-a-kind doll by Barbie?
A Dipa Karmakar
B M C Mary Kom
C Manika Batra
D PV Sindhu

Answer: Option [A]
Indian gymnast Dipa Karmakar was selected as Barbie role model & was presented with a one-of-a-kind doll by Barbie as the company celebrates its 60th anniversary. She was part of the ‘Shero’ program launched in 2015 by the company.
9 Who has been appointed as the coach of Spanish football club Real Madrid in March 2019?
A Zinedine Zidane
B Rafael Benítez
C Roy Hodgson
D Antonio Conte

Answer: Option [A]
Zinedine Zidane has been re-appointed as the coach of Spanish football club Real Madrid till 2022. He replaced Santiago Solari, who was sacked after less than five months in charge. Zidane resigned from the club after leading it to three consecutive Champions League titles.
10 To support which Country's start-up ecosystem did Facebook launch ‘Facebook Hubs'?
A Indonesia
B India
C Korea
D China

Answer: Option [B]
Facebook launched ‘Facebook Hubs’ at 20 locations in India to support the start-up ecosystem in the country.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 29th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 28th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 25th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st March 2019

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries

Please Join Our Discussion Group