Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 18 March 2019

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which javelin thrower (women) qualified for the Asian Championships to be held in Doha in 2019?
A Sanjivani Jadhav
B Nayana James
C Annu Rani
D Seema Punia

Answer: Option [C]
Javelin thrower Annu Rani qualified for the Asian Championships to be held in Doha next month.
2 Which two countries co-host the Copa America in 2020?
A Brazil and Uruguay?
B China and Qatar
C Russia and Italy
D Argentina and Colombia

Answer: Option [D]
Argentina and Colombia have been chosen in principle to co-host the 2020 Copa America. The 2020 Copa América will be the 47th edition of the Copa América.
Advertisement
3 Which of the following Indian athlete became the first India athlete to qualify for the Tokyo Olympics 2020?
A Ayyasamy Dharun
B arupalli Kashyap
C K.T. Irfan
D Tejaswin Shankar

Answer: Option [C]
A 29-year-old Indian athlete from Kerala, K.T. Irfan, became the first India athlete to qualify for the Tokyo Olympics. He finished fourth in the men’s 20-kilometer category at the Asian Race Walking Championships in Nomi, Japan. He got qualified for next year's Tokyo Olympics. The Two other Indian race walkers, who qualified for the World Championship are Devinder and Ganapati.
4 ----- appointed as advisor of Delhi Capitals for IPL 2019 ?
A Ravichandran Ashwin
B Rahul Dravid
C Sachin Tendulkar
D Sourav Ganguly

Answer: Option [D]
Sourav Ganguly appointed as advisor of Delhi Capitals for IPL 2019.
5 Who is likely to be India’s first anti-corruption ombudsman or Lokpal?
A Pinaki Chandra Ghose
B Anil R. Dave
C A. R. Lakshmanan
D Madan Lokur

Answer: Option [A]
Pinaki Chandra Ghose is likely to be India’s first anti-corruption ombudsman or Lokpal. He is the former Supreme Court judge and current member of the National Human Rights Commission (NHRC). The Lokpal Act passed in 2013 provides for setting up of Lokpal at the center and Lokayuktas in the States to probe corruption complaints against top functionaries and public servants.
6 Where was the Africa-India Joint Field Training Exercise (AFINDEX-19) held?
A Mumbai, Maharashtra
B Nairobi, Kenya
C Pune, Maharashtra
D Addis Ababa, Ethiopia

Answer: Option [C]
Africa-India Joint Field Training Exercise (AFINDEX-19) between the Indian Army and 16 African nations will be conducted in Pune from March 18 to 27. The joint exercise would be held at Pune's Foreign Training Node at Aundh Military Station and College of Military Engineering in Kirkee.
7 Who is at the number one spot in the list of batsmen in the latest ICC ODI rankings in March 2019?
A Virat Kohli
B Rohit Sharma
C Shikhar Dhawan
D Yuvraj Singh

Answer: Option [A]
Indian skipper Virat Kohli and pacer Jasprit Bumrah have retained top positions in the latest ICC ODI rankings. Kohli remained at the number one spot in the list of batsmen. Rohit Sharma remained number two. In the team rankings, India is second, behind England.
8 Which of the following bank launched 'YONO cash', cardless withdrawal of cash?
A Yudh Abhyas
B INDO-AR
C COPE 2019
D AFINDEX

Answer: Option [D]
Africa-India Joint Field Training Exercise (AFINDEX-19) between the Indian Army and 16 African nations will be conducted in Pune from March 18 to 27.
9 Who won gold in the squat contest after lifting 385 kg in Special Olympics 2019?
A Amanjot Singh
B Ranvir Singh Saini
C Rajvir Singh
D Yash Singh

Answer: Option [B]
Amanjot Singh won gold in the squat contest after lifting 385 kg.
10 Recently, who has been honoured with the ‘Freedom of the City Of London' award?
A Ganesh Prasad
B Rikhil Shah
C Sanjiv Chadha
D Rajnish Kumar

Answer: Option [C]
The State Bank of India’s UK Chief Mr Sanjiv Chadha has been honoured with the ‘Freedom of the City Of London’. The award was given by the city of London Corporation in recognition of his contribution to promoting bilateral relations. The previous Indian recipient of the honour is Jawaharlal Nehru, the first PM of India. Other recipients include author JK Rowling and actor Dame Judi Dench.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 29th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 28th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 25th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd March 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st March 2019

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group