Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
900 GEOGRAPHY MCQS | EBook
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook
GENERAL AWARENESS COMBO (6 EBOOKS)

Daily Current Affairs Quiz 11th January 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Where was the Indian Paint Conference inaugurated on 11 January 2019?
A Varanasi
B Mathura
C Lucknow
D Agra

Answer: Option [D]
Indian Paint Conference was inaugurated in Agra on 11 January 2019. It was organised by the Indian Paint Association (IPA), the apex body of the country's paint industry. The theme of the Conference is 'Paints Pe Charcha - Naye Aayaam'. The IPA Conference will provide a frontal view of happenings in paints and associated industries.
2 Who has been ranked World's top woman boxer by the International Boxing Association (AIBA) in the 48kg category?
A Mary Kom
B Katie Taylor
C Hanna Okhota
D Claressa Shields

Answer: Option [A]
Mary Kom, who had become the first ever woman boxer to win six world championship titles in November last year, has been ranked number one by the International Boxing Association (AIBA) in the light fly (45-48kg) category.
3 What is the rank of India according to the Henley Passport Index in 2019?
A 70
B 75
C 79
D 80

Answer: Option [C]
According to the Henley Passport Index, Japan retained its top spot as the world's most travel-friendly passport due to the document's access to 190 countries. India jumped two positions from 81st in 2018 to 79th in 2019. The Henley Passport Index is based on data provided by the International Air Transport Authority (IATA) and covers 199 passports and 227 travel destinations
4 After the removal of Mr.Alok Verma, who has been appointed as the CBI director?
A Rakesh Asthana
B Ashwani Kumar
C Mannem Nageswara Rao
D Anil Sinha

Answer: Option [C]
Additional Director M. Nageswara Rao has again been appointed interim CBI Director.
5 Where was the 'Sarva Bhasha Kavi Sammelan' or National Symposium of Poets inaugurated on 10 January 2019?
A Mumbai
B Chennai
C Lucknow
D Pune

Answer: Option [B]
The 'Sarva Bhasha Kavi Sammelan' or National Symposium of Poets was inaugurated in Chennai on 10 January 2019. It is organised by All India Radio (AIR). Eminent poets of 22 Indian languages in the Ninth Schedule of the Indian Constitution are participating in the symposium. This is the first time the event is being held in Chennai.
6 Who officially joined Facebook India as VP and MD?
A Suresh Sharma
B Naresh Karthick
C Ajit Mohan
D Niraj sharma

Answer: Option [C]
Ajit Mohan officially joined Facebook India as VP and MD.
7 Who among the following has been removed from Indian men's hockey coach position on 9 January 2019?
A Chris Ciriello
B Harendra Singh
C David John
D Sjoerd Marijne

Answer: Option [B]
Indian men's hockey coach Harendra Singh was removed from the position on 9 January 2019. The team will be overseen by Hockey India High-Performance Director David John and current Analytical Coach, Chris Ciriello. Harendra Singh was brought in as men's coach in May 2018 after Sjoerd Marijne was moved back to the women's camp.
8 Who is the author of the book We are Displaced?
A Malala Yousafzai
B Umera Ahmad
C Mohsin Hamid
D Kamila Shamsie

Answer: Option [A]
Malala Yousafzai, the Nobel Peace Prize winner and Pakistani activist, has written a new book, titled We are Displaced.
9 Where will the Human Space Flight Centre set up in India?
A New Delhi
B Chennai
C Bengaluru
D Mumbai

Answer: Option [C]
The Indian Space Research Organisation (ISRO) has announced setting up of Human Space Flight Centre in Bengaluru. It will be headed by Unnikrishnan Nair. ISRO also announced that R. Hutton will head the Gaganyaan project. The Gaganyaan project will send three astronauts to orbit the Earth for three to seven days. The project is slated to happen before December 2021
10 Who is appointed as the Delhi Pradesh Congress Committee chief?
A Sharmistha Mukherjee
B Fairoz Khan
C Vikas Chhikara
D Sheila Dikshit

Answer: Option [D]
Congress chief Rahul Gandhi appointed Sheila Dikshit, former Chief Minister as the Delhi Pradesh Congress Committee chief.

Daily Current Affairs Quiz - 31st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 30th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 29th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 28th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 5th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st January 2019

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test