Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
900 GEOGRAPHY MCQS | EBook
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook
GENERAL AWARENESS COMBO (6 EBOOKS)

Daily Current Affairs Quiz 29th January 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which Indian chess player moved to joint third spot after playing out an exciting draw with Ding Liren at the Tata Steel Masters chess tournament on 28 January 2019?
A Krishnan Sasikiran
B Viswanathan Anand
C Surya Shekhar Ganguly
D Pentala Harikrishna

Answer: Option [B]
Five-time world champion Viswanathan Anand played out an exciting draw with Ding Liren of China to move to joint third spot. Viswanathan Anand finished with 7.5 points at the Tata Steel Masters chess tournament. Anand registered three victories, one defeat and nine draws in the tournament. Magnus Carlsen won a super tournament for the seventh time.
2 Who launches 2020 Presidential bid ?
A Michael Bennet
B Tom Cotton
C Richard Shelby
D Kamala Harris

Answer: Option [D]
Kamala Harris launches 2020 Presidential bid.
3 The CM of which state inaugurated an international indoor exhibition center, the largest facility of its kind in the Northeastern region, on 28 January 2019?
A Mizoram
B Manipur
C Tripura
D Nagaland

Answer: Option [C]
Tripura Chief Minister Biplab Kumar Deb on Monday inaugurated an international indoor exhibition center here, the largest facility of its kind in the Northeastern region. Built at a cost of Rs 66.52 crore at Hapania with an area of 10,800 sq metre The indoor centre has the capacity to house 170 stalls and accommodate 10,000 visitors.
4 Who won New South Wales men's Amateur Golf Championship ?
A Narayana Swamy
B Dinesh Karthik
C Suresh Kumar
D Karthick Sharma

Answer: Option [D]
Karthick Sharma won New South Wales men's Amateur Golf Championship
5 Which tableau has won the first prize for its Kisan Gandhi theme in the Republic Day Parade 2019?
A Gujarat tableau
B DRDO tableau
C ISRO tableau
D ICAR tableau

Answer: Option [D]
The Indian Council of Agricultural Research tableau in the Republic Day Parade has won the first prize for its Kisan Gandhi theme. The ICAR tableau with the theme "Mishrit Kheti, Khushiyon Ki Kheti" portrayed Gandhi with goats and a cow and Kasturba engaged with charkha and caring animals. The tableau showcased a view from Bapu Kuti at Wardha Ashram.
6 Which country has become the world's second largest steel producer as on 29 January 2019?
A China
B USA
C Australia
D India

Answer: Option [D]
India has replaced Japan as world's second largest steel producer. China is the largest producer of crude steel accounting for more than 51% of production. China's crude steel output jumped 6.6 per cent to 928.3 million tonnes in 2018 from 870.9 MT in 2017. "India's crude steel production in 2018 was at 106.5 MT, up by 4.9 per cent from 101.5 MT in 2017
7 Which railway entitled number one for cleanliness?
A Ghaziabad District
B Lalitpur district
C Gopalganj district
D Ganjam district

Answer: Option [D]
Union Minister Patnaik launches Rs 1,100 crore Infra projects in Ganjam district.
8 Which state inaugurated the its first Astro Turf Football Pitch on the occasion of 100th Birth Anniversary of the legendary footballer, Dr. T. Ao on 28 January 2019?
A Manipur
B Mizoram
C Assam
D Nagaland

Answer: Option [D]
Nagaland CM Neiphiu Rio inaugurates state’s first Astro Turf Football Pitch at Indira Gandhi Stadium in Kohima on the occasion of 100th Birth Anniversary of the legendary footballer, Dr. T. Ao The project was conceived in the year 2013-14 with total cost of 498 lakh rupees. The Astro turf has been installed following specifications of FIFA. The size of the play field is 105×66 meters
9 Which of the following films has won the top film award at the 25th Screen Actors Guild Awards 2019 in Los Angeles?
A Thor: Ragnarok
B Avengers: Infinity War
C Black Panther
D Venom

Answer: Option [C]
Black Panther has won the top film award at the 25th Screen Actors Guild Awards in Los Angeles. The best actor awards for film went to Glenn Close for The Wife and Rami Malek for his performance as Queen frontman Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody. Emily Blunt won the award for best female actor in a supporting role in the horror film, A Quiet Place.
10 In which state has Nitin Gadkari inaugurated and laid the foundation stone of four National Highway projects on 29 January 2019?
A Gujarat
B Jharkhand
C Punjab
D Rajasthan

Answer: Option [D]
Minister for Road Transport and Highways Nitin Gadkari inaugurated and laid the foundation stone of four National Highway projects in Rajasthan. The project worth over 3 thousand 237 Cr. rupees. The Project include three projects in Bikaner and one in Nagaur District.

Daily Current Affairs Quiz - 31st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 30th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 29th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 28th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 5th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st January 2019

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test