Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
900 GEOGRAPHY MCQS | EBook
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook
GENERAL AWARENESS COMBO (6 EBOOKS)

Daily Current Affairs Quiz 23rd January 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which union minister inaugurated first interstate bridge in J&K?
A Shri Prakash Javadekar
B Shri Arun Jaitley
C Shri Ramesh Sharma
D Shri Nitin Gadkari

Answer: Option [D]
Union M inister Shri Nitin Gadkari inaugurated first interstate bridge in J&K.
2 Flamingo festival is celebrated in which state?
A Assam
B Karnataka
C Tripura
D Andhra Pradesh

Answer: Option [D]
Flamingo festival is celebrated in Andhra Pradesh.
3 Which social media planned to Set Up Institute for AI Ethics with Initial Investment of $7.5 Million?
A Snapchat
B Facebook
C Twitter
D Whatsapp Messenger

Answer: Option [B]
Facebook planned to Set Up Institute for AI Ethics with Initial Investment of $7.5 Million.
4 Omega Healthcare inks MoU with which institution ?
A IIT Delhi
B IIT Mumbai
C IIT Chennai
D IIT-Bangalore

Answer: Option [D]
Omega Healthcare inks MoU with IIT-Bangalore.
5 Where will the 'Aero India-2019' be held from 20-24 February 2019?
A Kerala
B Andhra Pradesh
C Karnatala
D Tamil Nadu

Answer: Option [C]
Union Defence Minister Nirmala Sitharaman launched a newly designed web page for ‘Drone Olympics’ (https://aeroindia.gov.in/Drone) on 28 December 2018. The event is scheduled to be held at ‘Aero India – 2019’ from 20-24 February 2019 at Air Force Station, Yelahanka, Bengaluru. The web page is open for registration of UAV players interested in taking part in the maiden event of Aero India.
6 Who won Djokovic to win Balkan athlete of the year award?
A Cristiano Ronaldo
B Luka Modric
C Conor McGregor
D Lionel Messi

Answer: Option [D]
Luka Modric won Djokovic to win Balkan athlete of the year award.
7 Under which program did the Centre approve the implementation of Maharashtra's Women Safety Initiative scheme?
A Mahila E-Haat
B Rajiv Gandhi Scheme for Empowerment of Adolescent Girls
C Women and Child Safety
D Safe City Project

Answer: Option [D]
The Maharashtra State Cabinet approved the implementation of a ‘Women Safety Initiative scheme’ at a cost of Rs.252 crore. The initiative comes under the Centre’s Nirbhaya scheme, started in 2013 to enhance women’s safety. The Central government has approved implementation of the scheme under the Safe City Project to curb atrocities against women in public places.
8 India pips China in FDI inflows for the first time in ------?
A 15 years
B 16 years
C 18 years
D 20 years

Answer: Option [D]
India pips China in FDI inflows for the first time in 20 years.
9 Which State has recently launched Smart cards for driving license?
A Odisha
B Maharashtra
C Tamil Nadu
D Assam

Answer: Option [C]
Tamil Nadu has launched smart cards in place of printed documents for the driving licence applicants and vehicle owners in the city.
10 India Steel 2019 Exhibition and Conference inaugurated in --------?
A Bangalore
B Chennai
C Hyderabad
D Mumbai

Answer: Option [D]
India Steel 2019 Exhibition and Conference inaugurated in Mumbai.

Daily Current Affairs Quiz - 31st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 30th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 29th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 28th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 5th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st January 2019

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test