Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
900 GEOGRAPHY MCQS | EBook
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook
GENERAL AWARENESS COMBO (6 EBOOKS)

Daily Current Affairs Quiz 22nd January 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who has won the International Tennis Federation's $25,000 Women's tournament in Singapore on 20 January 2019?
A Rushmi Chakravarthi
B Prerna Bhambri
C Ankita Raina
D Isha Lakhani

Answer: Option [C]
India's Ankita Raina has won the International Tennis Federation's $25,000 Women's tournament in Singapore on 20 January 2019. She defeated world number 122 Arantxa Rus of the Netherlands in the final match. It was the first title of the season and eighth singles title of her career.
2 Which country got fifth position in UK Economy Rankings?
A India
B Germany
C USA
D Japan

Answer: Option [A]
India got fifth position in UK Economy Rankings.
3 Which state has announced a hike of Rs 200 per month in the social security pension under 'Madhu Babu Pension Yojana', on 19 January 2019?
A Maharashtra
B Uttar Pradesh
C Odisha
D Gujarat

Answer: Option [C]
On 19 January 2019, the Odisha government announced a hike of Rs 200 per month in the social security pension under 'Madhu Babu Pension Yojana'. About 48 lakh elderly, widows and destitute women will be benefited from the scheme. The pension holders will get a revised pension of Rs 500 per month against Rs 300 while people aged over 80 years will get Rs 700 per month instead of Rs 500.
4 Who was Honoured With Sansad Ratna Award?
A MP Pandula Ravindra Babu
B MP Ram Mohan Naidu Kinjarapu
C MP Thota Narasimham
D MP Anurag Thakur

Answer: Option [D]
MP Anurag Thakur was Honoured With Sansad Ratna Award.
5 Andry Rajoelina was sworn in as President of whch country on 19 January 2019 ?
A Belgium
B Madagascar
C Argentina
D South Africa

Answer: Option [B]
Andry Rajoelina was sworn in as President of Madagascar on 19 January 2019. The High Constitutional Court of Madagascar had declared him as the winner of the Presidential election on 8th January with 55.66%of the votes. He was the President of Madagascar from 2009 to 2014. Madagascar's capital is Antananarivo and its currency is Malagasy Ariary.
6 Which company promotes Rishi Vasudev to head Myntra-Jabongs fashion & lifestyle categories?
A Myntra
B Amazon
C Snapchat
D Flipkart

Answer: Option [D]
Flipkart company promotes Rishi Vasudev to head Myntra-Jabongs fashion & lifestyle categories.
7 Where was the 15th edition of Pravasi Bhartiya Divas inaugurated on 21 January 2019?
A Maharashtra
B Uttar Pradesh
C Delhi
D Punjab

Answer: Option [B]
The 15th edition of Pravasi Bhartiya Divas was inaugurated at Varanasi in Uttar Pradesh on 21 January 2019. The theme for the 15th edition of Pravasi Bhartiya Divas is, 'Role of Indian Diaspora in building New India'. Several world leaders of Indian origin, including Prime Minister of Mauritius, Pravind Kumar Jugnauth, will take part in the event.
8 Which city has been announced as the World Capital of Architecture for 2020 by UNESCO?
A Amsterdam
B Rome
C Rio de Janeiro
D Paris

Answer: Option [C]
The UNESCO has announced that the Brazilian city of Rio de Janeiro will be the World Capital of Architecture for 2020. Rio will be the first city to receive the title under a program launched together by UNESCO and the International Union of Architects (UIA) in November last year. The city will host the World Congress of UIA, in July 2020, an event that occurs every three years.
9 The world's oldest man Masazo Nonaka of which country has died at the age of 113 on 20 January 2019 ?
A USA
B UK
C Japan
D India

Answer: Option [C]
The world's oldest man, Masazo Nonaka of Japan, has died at the age of 113 on 20 January 2019. He was officially recognised as the oldest male in the world by Guinness World Records in April 2018. He was born on 25 July 1905. Japan has one of the world’s highest life expectancies and was home to several people recognised as among the oldest humans to have lived.
10 Where was the 15th edition of Pravasi Bhartiya Divas inaugurated on 21 January 2019?
A Uttar Pradesh
B Maharashtra
C Punjab
D Gujarat

Answer: Option [A]
The 15th edition of Pravasi Bhartiya Divas was inaugurated at Varanasi in Uttar Pradesh on 21 January 2019. The theme for the 15th edition of Pravasi Bhartiya Divas is, 'Role of Indian Diaspora in building New India'. Several world leaders of Indian origin, including Prime Minister of Mauritius, Pravind Kumar Jugnauth, will take part in the event.

Daily Current Affairs Quiz - 31st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 30th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 29th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 28th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 5th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st January 2019

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test