Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
900 GEOGRAPHY MCQS | EBook
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook
GENERAL AWARENESS COMBO (6 EBOOKS)

Daily Current Affairs Quiz 9th January 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who has joined International Monetary Fund (IMF) as its Chief Economist on 7 January 2019?
A Gita Gopinath
B Raj Chetty
C Rohini Pande
D Maurice Obstfeld

Answer: Option [A]
Gita Gopinath has joined International Monetary Fund (IMF) as its Chief Economist on 7 January 2019. She is the first woman to occupy the top IMF post. She succeeds Maurice Obstfeld as Economic Counsellor and Director of the IMF's Research Department who retired on 31 December 2018. She is the professor of International Studies and Economics at Harvard University.
2 Who is appointed as CBI Chief; to look in to corruption charges by High-Committee panel and CVC?
A Vivek raman
B Naresh Iyer
C Suresh rajan
D Alok Kumar

Answer: Option [D]
Alok Kumar is appointed as CBI Chief; to look in to corruption charges by High-Committee panel and CVC.
3 Where will the 86th National Billiards and Snooker Championship be held from 18 January 2019?
A New Delhi
B Chennai
C Hyderabad
D Indore

Answer: Option [D]
The 86th National Billiards and Snooker Championship will be held in Indore from 18 January 2019. The event will be hosted by Madhya Pradesh Billiards and Snooker Association. Top cueists, including Pankaj Advani, will take part in the event. The prize money of the event is 10 lakh rupees. The event will conclude on 10 February 2019.
4 Who Receives NBFC -P2P Certification from RBI ?
A Ashok leyland
B Larsen and toubro company
C India Money Mart
D Reliance Communication

Answer: Option [C]
India Money Mart Receives NBFC -P2P Certification from RBI.
5 The Jammu and Kashmir administration has set up a law commission on 7 January 2019. Who has been appointed as its Chairperson?
A Justice (Retd) Mahesh Narain Shukla
B Justice (Retd) H. L. Dattu
C Justice (Retd) M K Hanjura
D Justice (Retd) H. L. Gokhale

Answer: Option [C]
The Jammu and Kashmir administration has set up a law commission on 7 January 2019. Justice (Retd) M K Hanjura was appointed as its Chairperson. The law commission will identify the redundant and obsolete laws that can be repealed and suggest measures for quick redress of public grievances. The term of the Jammu and Kashmir State Law Commission will be for three years.
6 Which company introduces Kumbh Jio Phone app for pilgrims ?
A Reliance Jio
B Idea
C Vodafone
D Airtel

Answer: Option [A]
Reliance Jio company introduces Kumbh Jio Phone app for pilgrims.
7 Who will assume the role of interim President of World Bank from 1st February, 2019?
A Kristalina Georgieva
B Boyko Borisov
C Jim Yong Kim
D Irina Bokova

Answer: Option [C]
World Bank President Jim Yong Kim will step down from his position on 1 February 2019. He was appointed as President of World bank in July 2012. Kristalina Georgieva, World Bank CEO, will assume the role of interim President from 1 February 2019. The United States is the largest shareholder of the World Bank. The World Bank's headquarter is in Washington D.C.
8 Who announces cash awards for triumphant Team India members?
A ICC Cricket World Cup
B Board of Control for Cricket in India (BCCI)
C Defence Department
D ICICI Bank

Answer: Option [B]
Board of Control for Cricket in India (BCCI) announces cash awards for triumphant Team India members.
9 ________ pavilion received 'Exhibitor of the Year Award' at 106th Indian Science Congress (ISC) held at Lovely Professional University (LPU) in Punjab.
A DRDO
B ISRO
C DST
D AICTE

Answer: Option [A]
The Defence Research and Development Organisation (DRDO) pavilion received 'Exhibitor of the Year Award' at 106th Indian Science Congress (ISC) held at Lovely Professional University (LPU) in Punjab. The DRDO Pavillion at ISC was inaugurated on 3 January 2019. The pavilion exhibited surface-to-air missile system - Akash, a model of BrahMos missile, remotely operated vehicle etc.
10 Which small bank finance Launches Current Account with Unique Auto-Sweep Facility?
A Suryoday Small Finance Bank
B Equitas small finace Bank
C Federal bank
D Jana Small Finance bank

Answer: Option [D]
Jana Small Finance bank Launches Current Account with Unique Auto-Sweep Facility.

Daily Current Affairs Quiz - 31st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 30th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 29th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 28th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 5th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st January 2019

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test