Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
900 GEOGRAPHY MCQS | EBook
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook
GENERAL AWARENESS COMBO (6 EBOOKS)

Daily Current Affairs Quiz 19th January 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who was appointed as the acting Chief Justice of the Karnataka High Court on 17 January 2019?
A Justice Thottathil B. Radhakrishnan
B Justice Sanjay Karol
C Justice Vijay Kumar Bist
D Justice Lingappa Narayana Swamy

Answer: Option [D]
Justice Lingappa Narayana Swamy was appointed as the acting Chief Justice of the Karnataka High Court on 17 January 2019. His appointment came after the elevation of Karnataka High Court Chief Justice Dinesh Maheshwari to the Supreme Court. Justice Narayana Swamy was appointed as an Additional Judge of the Karnataka High Court in 2007 and was made a permanent judge in 2009.
2 Which city to host the 4-day 2nd World Orange Festival for the first time?
A Hyderabad
B New Delhi
C Chennai
D Nagpur

Answer: Option [D]
Nagpur city to host the 4-day 2nd World Orange Festival for the first time.
3 Who was appointed as Director General (Investigation) in the National Human Rights Commission (NHRC) on 17 January 2019?
A Mahesh Muralidhar Bhagwat
B Asra Garg
C Prabhat Singh
D Manish Shanker Sharma

Answer: Option [C]
Senior IPS officer Prabhat Singh was appointed as Director General (Investigation) in the National Human Rights Commission (NHRC) on 17 January 2019. He is at present Special Director, Central Reserve Police Force (CRPF). He has been appointed to the post for a period up to 30 April 2020, the date of his superannuation.
4 Which country to host the 14th session of the Conference of Parties to United Nations Convention to Combat Desertification (UNCCD) ?
A India
B Indonesia
C Philippines
D Sri Lanka

Answer: Option [A]
India to host the 14th session of the Conference of Parties to United Nations Convention to Combat Desertification (UNCCD).
5 Which wrestler has become the first Indian to be nominated for the prestigious 'Laureus World Sports Award'?
A Rahi Sarnobat
B Apurvi Chandela
C Vinesh Phogat
D Sakshi Malik

Answer: Option [C]
Wrestler Vinesh Phogat became the first Indian to be nominated for the prestigious 'Laureus World Sports Award'. She has been nominated in 'Laureus World Sporting Comeback' category for the year 2019. Vinesh had a stellar 2018 in which she won gold at the 2018 Commonwealth Games, a silver in the 2018 Asian Championships in Bishkek and a gold at the Asian Games in Jakarta.
6 Which state announces Shaurya Award for Students?
A Andhra Pradesh
B Tamil Nadu
C Kerala
D Haryana

Answer: Option [D]
Haryana state announces Shaurya Award for Students.
7 Where will Prime Minister Narendra Modi inaugurate the 'National Museum of Indian Cinema' (NMIC) on 19 January 2019?
A Mumbai
B Jodhpur
C New Delhi
D Jodhpur

Answer: Option [A]
Prime Minister Narendra Modi will inaugurate the 'National Museum of Indian Cinema' (NMIC) in Mumbai on 19 January 2019. The visitors will be able to enjoy the century-long journey of Indian cinema via visuals, interactive exhibits and multimedia. The creation of the Museum has been guided by the Museum Advisory Committee headed by Shri Shyam Benegal.
8 Who has been appointed as the Chief Justice of Pakistan?
A Saqib Nisar
B Asif Khosa
C Munib Akhtar
D Madan Bhimarao Lokur

Answer: Option [B]
Justice Asif Saeed Khosa, known for adding lyrical flair in his judgments, sworn in as the Chief Justice of Pakistan in a ceremony at Islamabad.
9 Who among the following was appointed as a member of a Congressional committee on Intelligence on 17 January 2019?
A Raja Krishnamoorthi
B Suryaprakash Iyer
C Kapil Sibal
D Harish Salve

Answer: Option [A]
US's Democratic lawmaker Raja Krishnamoorthi was appointed as a member of a Congressional committee on Intelligence on 17 January 2019. He became the first South Asian to serve in the powerful body tasked to strengthen U.S.’s national security. He represents Illinois’s 8th Congressional District in the House.
10 Which country launched a rocket to deliver the world’s first artificial meteor shower into space?
A Italian Space Agency (ISA)
B European Space Agency (ESA)
C Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA)
D Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA)

Answer: Option [D]
Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) launched a rocket carrying a satellite on a mission to deliver the world’s first artificial meteor shower into space.

Daily Current Affairs Quiz - 31st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 30th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 29th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 28th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 5th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st January 2019

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test