Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
900 GEOGRAPHY MCQS | EBook
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook
GENERAL AWARENESS COMBO (6 EBOOKS)

Daily Current Affairs Quiz 17th January 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who won the title India’s Youngest Grandmaster?
A Raj Kumar
B Sathish Kumar
C D Gukesh
D Ramesh Kumar

Answer: Option [C]
D Gukesh Crowned as India’s Youngest Grandmaster.
2 Where has the second India-Myanmar bilateral Army exercise named 'IMBEX 2018-19' commenced on 14 January 2019?
A Madhya Pradesh
B Karnataka
C Haryana
D Arunachal Pradesh

Answer: Option [C]
The second India-Myanmar bilateral Army exercise named 'IMBEX 2018-19' commenced at Chandimandir military station in Haryana on 14 January 2019. The aim of this joint training event is to train the Myanmar delegation for participation in UN peacekeeping operations. The exercise includes participation of 15 officers from Myanmar Army and 15 officers from Indian Army
3 Who is appointed as Women's Team Coach of CWG Boxing?
A Saruju Bala Devi
B Pinky Rani
C Mohammed Ali Qamar
D Mary Kom

Answer: Option [C]
Mohammed Ali Qamar is apppointed as Women's Team Coach of CWG Boxing.
4 The US-Ireland Alliance has announced that the veteran actress ________ will receive the 'Oscar Wilde Award' on 21 February 2019.
A Joely Richardson
B Glenn Close
C Meryl Streep
D Annie Maude Starke

Answer: Option [B]
The US-Ireland Alliance has announced that the veteran actress Glenn Close will receive the 'Oscar Wilde Award' on 21 February 2019. She will receive the award at the 14th Annual Oscar Wilde Awards. She also won the 2018 Golden Globe award for Best Actress in a Motion Picture Drama for the film, 'The Wife
5 Where will the 'Aero India-2019' be held from 20-24 February 2019?
A Kerala
B Andhra Pradesh
C Karnatala
D Tamil Nadu

Answer: Option [C]
Union Defence Minister Nirmala Sitharaman launched a newly designed web page for ‘Drone Olympics’ (https://aeroindia.gov.in/Drone) on 28 December 2018. The event is scheduled to be held at ‘Aero India – 2019’ from 20-24 February 2019 at Air Force Station, Yelahanka, Bengaluru. The web page is open for registration of UAV players interested in taking part in the maiden event of Aero India.
6 Who won Djokovic to win Balkan athlete of the year award?
A Cristiano Ronaldo
B Luka Modric
C Conor McGregor
D Lionel Messi

Answer: Option [D]
Luka Modric won Djokovic to win Balkan athlete of the year award.
7 Who is appointed as new CEO of ICC ?
A Naresh Iyer
B Srikanth
C Suresh Sharma
D Manu Sawhney

Answer: Option [D]
Manu Sawhney appointed as New ICC CEO.
8 Who was elected as the speaker of the 15th Rajasthan Legislative Assembly on 16 January 2019
A Sachin Pilot
B C P Joshi
C Rameshwar Lal Dudi
D Ashok Gehlot

Answer: Option [B]
Former Union Minister C P Joshi was elected as the speaker of the 15th Rajasthan Legislative Assembly on 16 January 2019. He took over the post from the protem speaker Gulab Chand Kataria He was the Member of Parliament from Bhilwara in the 15th Lok Sabha. He had also served as the Union Minister for Road Transport and Highways and Panchayati Raj from 2009 to 2013.
9 Where will be the Global Aviation Summit 2019 held?
A New Delhi
B Hyderabad
C Kolkata
D Mumbai

Answer: Option [D]
The Global Aviation Summit 2019 being held at Mumbai.
10 Who is the current Director of Central Bureau of Investigation (CBI)?
A Nageswara Rao
B Alok Verma
C Rakesh Asthana
D Ashwani Kumar

Answer: Option [A]
M.Nageswara Rao has been appointed as the Director of CBI.

Daily Current Affairs Quiz - 31st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 30th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 29th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 28th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 5th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st January 2019

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test