Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
900 GEOGRAPHY MCQS | EBook
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook
GENERAL AWARENESS COMBO (6 EBOOKS)

Daily Current Affairs Quiz 26th January 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which South Africa cricketer has announced his immediate retirement from all forms of cricket on 24 January 2019?
A Kagiso Rabada
B Johan Botha
C Morne Morkel
D Faf du Plessis

Answer: Option [B]
South Africa cricketer Johan Botha has announced his immediate retirement from all forms of cricket on 24 January 2019. He played for South Africa in five test matches, 78 one-day internationals, and 40 T20 Internationals from 2005 to 2012. He captained South Africa in 10 ODIs and took the team to the No. 1 ranking after they defeated Australia 4-1 in Australia in 2009.
2 Sultan Abdullah is elected as the new King of which country ?
A Pakistan
B Denmark
C Saudi Arabia
D Malaysia

Answer: Option [D]
Sultan Abdullah elected as New Malaysia King.
3 With which country did India hold the disaster control, search and rescue exercises on 23 January 2019?
A USA
B China
C Japan
D Russia

Answer: Option [C]
Coast Guards of India and Japan held their disaster control, search and rescue exercises off the coast of Yokohama in Japan on 23 January 2019. Indian Coast Guard (ICG) Ship ICGS Shaunak is the main Indian ship taking part in the drills. The ICGS Shaunkak is an Offshore Patrol Vessel and is one of the largest ships in the Indian Coast Guard. Rajendra Singh is the Director General of ICG.
4 Bengali Writer Atin Bandyopadhyay got which of the following awards ?
A Rajiv Gandhi Khel Ratna
B Dronacharya Award
C Arjuna Award
D Sahitya Akademi Award

Answer: Option [D]
Sahitya Akademi Award Bengali Writer Atin Bandyopadhyay Passed Away.
5 Which of the following was awarded the best Strategic Performance (Financial Category) at the sixth edition of 'Governance Now PSU' Awards on 25 January 2019.
A Indian Oil Corporation
B Numaligarh Refinery Limited
C Bharat Oman Refinery Limited
D Chennai Petroleum Corporation Limited

Answer: Option [B]
Numaligarh Refinery Limited (NRL) was awarded the best Strategic Performance (Financial Category) at the sixth edition of 'Governance Now PSU' Awards on 25 January 2019. The awards are given out in recognition of the efforts of Public Sector Undertakings (PSUs) who have played a key role in the country's growth. NRL is a joint venture between Bharat Petroleum, Oil India and Govt of Assam.
6 Which state welcomes the first time voters with a smashing number of 28 lakhs?
A West Bengal
B Tamil Nadu
C Kerala
D Maharshtra

Answer: Option [D]
Maharshtra state welcomes the first time voters with a smashing number of 28 lakhs.
7 Which state has conferred the 'Republic Day Journalism Award' 2019 to veteran journalist and former editor Dhirendra Nath Chakraborty on 26 January 2019?
A West Bengal
B Assam
C Tripura
D Meghalaya

Answer: Option [B]
Assam government has conferred the 'Republic Day Journalism Award' 2019 to veteran journalist and former editor Dhirendra Nath Chakraborty on 26 January 2019. He has been honoured for his lifelong contribution to journalism in the state. He is the former Editor of Dainik Asom, Dainik Janambhumi and Ajir Batori group of newspaper.
8 In which State did the Apollo Proton Cancer Centre (APCC) has been launched?
A Tamil Nadu
B Uttar Pradesh
C Gujarat
D Karnataka

Answer: Option [A]
India launched Apollo Proton Cancer Centre (APCC) in Chennai, Tamil Nadu. With this launch, India has become the 16th country in the world to offer proton therapy for cancer.
9 Which country declared sugarcane juice as the 'National Drink' of the country after a poll on Twitter on 25 January 2019?
A Pakistan
B India
C Afghanistan
D Vietnam

Answer: Option [A]
On 25 January 2019, the Pakistan government declared sugarcane juice as the 'National Drink' of the country after a poll on Twitter. The government conducted a poll on Twitter at which people were asked to decide the national drink of Pakistan. Options including orange juice, sugarcane juice and carrot juice were given in the poll.
10 When is National Girl Child day celebrated in India?
A 24 January
B 25 January
C 26 January
D 27 January

Answer: Option [A]
National Girl Child day celebrated on 25th January.

Daily Current Affairs Quiz - 31st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 30th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 29th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 28th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 5th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st January 2019

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test