Current Affairs Monthly Magazine -Subscribe Now!
900 GEOGRAPHY MCQS | EBook
1000 BIOLOGY MCQS AND ANSWERS | EBook
1000 POLITICAL SCIENCE MCQS | EBook
1000 ECONOMICS MCQS FOR EXAMS | EBook
Mughal Empire MCQs | EBook
ECONOMIC GEOGRAPHY MCQs | EBook
350 MCQs ON INDIAN CONSTITUTION | EBook
GENERAL AWARENESS COMBO (6 EBOOKS)

Daily Current Affairs Quiz 20th January 2019

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who is appointed as the acting Chief Justice of Karnataka High Court?
A Mahesh Gupta
B Suresh Prabhu
C Naresh Iyer
D Swamy

Answer: Option [D]
Swami is appointed as the acting Chief Justice of Karnataka High Court?
2 Who to lead Indian womens hockey team for Spain tour?
A lilima Minz
B Deep Grace Ekka
C Anupa Barla
D Rani Rampal

Answer: Option [D]
Rani Rampal to lead Indian womens hockey team for Spain tour.
3 Which state to stay on top in Khelo India Youth Games?
A Tamil Nadu
B Maharashtra
C Kerala
D West Bengal

Answer: Option [B]
Maharashtra state to stay on top in Khelo India Youth Games.
4 Which country para-powerlifter fails dope test, banned for 4 years?
A Pakistan
B Indonesia
C Philippines
D India

Answer: Option [D]
India country para-powerlifter fails dope test, banned for 4 years.
5 Which State Cabinet approved the Combined Development Regulation and Building Rules?
A Kerala
B Andhra Pradesh
C Karnatala
D Tamil Nadu

Answer: Option [D]
Tamil Nadu State Cabinet cleared the Combined Development Regulation and Building Rules. The salient features of the building rules include simplified application forms for planning permission, standardization of development rules and elimination of the scope for discretion on the part of planning authorities.
6 In which State do the Airports Authority of India (AAI) plan to test remote Air Traffic Control (ATC) tower system?
A Maharashtra
B Uttar Pradesh
C Telangana
D Gujarat

Answer: Option [D]
The Airports Authority of India (AAI) is to run a pilot project that will in all likelihood see Gujarat’s Ahmedabad and Bhavnagar as the first to do away with manned towers for providing Air Traffic Control (ATC) services at their airports.
7 Which of the Uttar Pradesh's Railway Stations's name was changed to Pandit Deendayal Upadhyay Station?
A Mughalsarai junction railway station
B Mandhana Junction railway station
C Faizabad Junction railway station
D Dildarnagar Junction railway station

Answer: Option [A]
The Uttar Pradesh Cabinet approved the proposal to rename the Mughalsarai tehsil after Pandit Deendayal Upadhyay, co-founder of the Bharatiya Jana Sangh.
8 What is the name of ISRO's human space flight programme?
A Project Thumba
B Project Gemini
C Project Gaganyaan
D Project Mercury

Answer: Option [C]
The Indian Space Research Organisation (ISRO) announced that working on the human space flight programme Gaganyaan and launching a major student outreach apart from the scheduled missions is its top priority.
9 Which seed germinated inside a special canister in the historic China's lunar probe?
A Carum
B Poppy
C Mustard
D Cotton

Answer: Option [D]
The Chinese space agency said that a cotton seedling that sprouted on the moon has been left to die as China’s historic lunar lander continues a freezing night-time nap that will last as long as two earth weeks.
10 Who became the 1st Asian to slam 2 first-class double tons after turning 40?
A Glen McGrath
B Wasim Jaffer
C Steve Waugh
D Viv Richards

Answer: Option [B]
Wasim Jaffer became the 1st Asian to slam 2 first-class double tons after turning 40

Daily Current Affairs Quiz - 31st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 30th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 29th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 28th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 27th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 26th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 24th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 23rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 22nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 21st January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 20th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 19th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 18th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 17th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 16th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 15th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 14th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 13th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 12th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 11th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 10th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 9th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 8th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 7th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 6th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 5th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 4th January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 3rd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 2nd January 2019

Daily Current Affairs Quiz - 1st January 2019

General Knowledge

Month-wise Current Affairs 2022

Category-wise Current Affairs

Jobs by Qualification

Free Mock Test