Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 11th November 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which state to introduce new digital platform for Agriculture land?
A Gujarat
B Tamil Nadu
C Kerala
D Bihar

Answer: Option [A]
Gujarat state to introduce new digital platform for Agriculture land.
2 On 9h November 2018, 'The LAMO Center' in ________ won the UNESCO Asia-Pacific Awards for Cultural Heritage Conservation.
A Dimapur
B Shillong
C Ladakh
D Srinagar

Answer: Option [C]
'The LAMO Center' in Jammu and Kashmir's Ladakh region has won a UNESCO AsiaPacific Awards for Cultural Heritage Conservation on 9 November 2018. It was chosen for its systematic restoration of an aristocratic house in Ladakh. It won in the category of 'Award of Distinction' under UNESCO Asia-Pacific Awards for Cultural Heritage Conservation.
Advertisement
3 Which country to start exporting raw sugar to China from early 2019?
A Pakistan
B South Africa
C Indonesia
D India

Answer: Option [D]
India will start exporting raw sugar to China from early 2019.
4 Who has been appointed as the Chairperson of Competition Commission of India (CCI)?
A Dhanendra Kumar
B Ashok Kumar Gupta
C Sudhir Mittal
D Devender Kumar Sikri

Answer: Option [B]
Ashok Kumar Gupta has been appointed as the Chairperson of the Competition Commission of India (CCI). He would be replacing the acting Chairperson of CCI Sudhir Mital. CCI is a statutory body of the Government of India responsible for enforcing the Competition Act, 2002. It was established on 14 October 2003.
5 Which ministry enhances financial powers to Vice Chiefs of three Services ?
A Finance Ministry
B Defence Ministry
C Internal Affairs Ministry
D External Affairs Ministry

Answer: Option [B]
Defence Ministry enhances financial powers to Vice Chiefs of three Services.
6 The United Nations World Food Programme (WFP) and ________ have entered into a strategic partnership to support efforts to achieve the Sustainable Development Goal (SDG).
A Alibaba
B Amazon
C Jingdong
D eBay

Answer: Option [A]
The United Nations World Food Programme (WFP) and Alibaba Group have entered into a strategic partnership to support efforts to achieve the Sustainable Development Goal (SDG). Alibaba will provide its technology and resources to support the digital transformation of WFP’s operations. Under the partnership, a digital World Hunger Map to monitor the status of global hunger will be developed.
7 Who becomes the first batsman to hit four T20I hundreds?
A Dinesh Karthik
B Suresh Raina
C MS Dhoni
D Rohit Sharma

Answer: Option [D]
Rohit Sharma becomes first batsman to hit four T20I hundreds.
8 PM Narendra Modi will be visiting which of these countries on 14 November 2018 to attend the 13th East Asia Summit (EAS)?
A China
B Indonesia
C Singapore
D Myanmar

Answer: Option [C]
Prime Minister Narendra Modi will visit Singapore on 14th November 2018 to attend the 13th East Asia Summit (EAS). The EAS is a premier forum in the Asia-Pacific region. EAS includes India, China, Japan, Republic of Korea, Australia, New Zealand, United States, Russia and 10 ASEAN member-states. It was established in 2005.
9 Which was the only Asian film which was screened at the Rome Film Festival?
A Pad Man
B Hichki
C Padmaavat
D Mere Pyare Prime Minister

Answer: Option [D]
Filmmaker Rakeysh Omprakash Mehra's upcoming film 'Mere Pyaare Prime Minister' was the only Asian film which was screened at the Rome Film Festival.
10 Which of these Indian Wrestlers achieved the number one rank in the world in the 65kg category on 10th November 2018?
A Pawan Kumar
B Sushil Kumar
C Bajrang Punia
D Jinder Mahal

Answer: Option [C]
On 10th November 2018, Indian wrestler Bajrang Punia achieved the number one rank in the world in the 65kg category. He was placed atop the ranking table with 96 points in the United World Wrestling (UWW) list. Alejandro Enrique from Cuba is at number two with 66 points. Russia's Akhmed Chakaev is at number three and Takuto Otoguro from Japan is at number four.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 30th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st November 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group

TET TEST SERIES