Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 4th November 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which country will host the 23rd edition of the World Corporate Games in 2019?
A India
B Sri Lanka
C Qatar
D Russia

Answer: Option [C]
Qatar will host the 23rd edition of the World Corporate Games in 2019.
2 Recently, Atul Kumar Goel assumed charge as Managing Director and CEO of which Bank?
A UCO Bank
B United Bank of India
C Bank of Baroda
D Allahabad Bank

Answer: Option [A]
Atul Kumar Goel assumed charge as Managing Director and CEO of UCO Bank by replacing R K Takkar.
Advertisement
3 Recently, which of the following banks formed a Joint Venture (JV) with Hitachi Payment Services Pvt Ltd to create a digital payment network?
A HDFC Bank
B ICICI Bank
C SBI
D United Bank of India

Answer: Option [C]
State Bank of India (SBI) formed a Joint Venture (JV) with Hitachi Payment Services Pvt Ltd to create a digital payment network.
4 WHO’s (World Health Organisation’s) First Global Conference on Air Pollution and Health was recently held in
A Geneva, Switzerland
B Paris, France
C New York, USA
D Vienna, Austria

Answer: Option [A]
The first Global Conference on Air Pollution and Health was held at WHO Headquarters in Geneva, Switzerland on 30 October - 1 November 2018.
5 ‘Saubhagya Raths’, for identifying households without electricity, was launched in which state?
A Jammu and Kashmir
B Andhra Pradesh
C Punjab
D Tamil Nadu

Answer: Option [A]
Jammu and Kashmir Governor Satya Pal Malik flagged off ‘Saubhagya Raths’ to identify households without electricity on 31 October 2018.
6 Who has been selected for the Kerala government's highest literary award 'Ezhuthachan Puraskaram' for 2018?
A Rafeeq Ahamed
B M Mukundan
C Mundur Krishnankutty
D Vallachira Madhavan

Answer: Option [B]
Malayalam novelist and short story writer M Mukundan has been selected for the Kerala government's highest literary award 'Ezhuthachan Puraskaram' for 2018.
7 In which city of Indonesia ‘Little India Gate’ has been inaugurated ?
A Surabaya
B Palembang
C Jambi
D Medan

Answer: Option [D]
'Little India Gate’ inaugurated in Indonesia’s Medan city. ‘Little India Gate’, the first-of-its-kind structure in Indonesia recognises the contribution of Indian community in the development of Medan city.
8 Who was named as the brand ambassador of the 10th edition of the Women's World Boxing Championship ?
A Mary Kom
B Usha Nagisetty
C Laishram Sarita Devi
D Pinki Jangra

Answer: Option [A]
Boxer Mary Kom was named as the brand ambassador of the 10th edition of the Women's World Boxing Championship.
9 Which of the following spacecraft that orbited the two largest objects in the asteroid belt completed its mission?
A Dawn
B Opportunity
C Insight
D Juno

Answer: Option [A]
NASA, the U.S space agency, said that its pioneering Dawn spacecraft ran out of fuel, ending a 11-year mission that unravelled many mysteries of our solar system. , The Dawn spacecraft orbited the two largest objects in the asteroid belt. The mission was launched in 2007.
10 Which of the following countries launched the world’s first sovereign blue bond?
A Seychelles
B Madagascar
C Maldives
D Bahamas

Answer: Option [A]
The Republic of Seychelles has launched the world’s first sovereign blue bond.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 30th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st November 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group