Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 26th November 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 In which city does the Uttar Pradesh government propose to install the grand statue of Lord Ram?
A Vrindavan
B Ayodhya
C Mathura
D Varanasi

Answer: Option [B]
On 25 November 2018, the Uttar Pradesh government unveiled the picture of the grand statue of Lord Ram that it proposes to install in Ayodhya. The height of the Ram statue will be 151 metres and its overhead umbrella will be 20 metres in height. The statue will be made of bronze. There will also be a provision for a 'modern museum' inside the base that will showcase the history of Ayodhya.
2 Which city to host 2019 Laureus Awards on February 18 2019?
A Monaco
B Denmark
C New york
D Australia

Answer: Option [A]
Monaco city to host 2019 Laureus Awards on February 18 2019.
Advertisement
3 In which state will Maitree Diwas be organised on 28th-29th November 2018?
A Arunachal Pradesh
B Andhra Pradesh
C Uttar Pradesh
D West Bengal

Answer: Option [A]
Maitree Diwas, a multi-cultural social event, will be organised at Tawang on 28th-29th November 2018 in Arunachal Pradesh. Maitree Diwas aims at celebrating the strong spirit of friendship that exists between the civilians and the Indian Army. This will be the 10th Maitree Diwas since it was initiated by Late Dorjee Khandu, Former Chief Minister of Arunachal Pradesh in 2004
4 Who won Sixth World Championship Title for Boxing ?
A Maribel Ramírez
B Katie Taylor
C Yazmín Rivas
D Mary Kom

Answer: Option [D]
Mary Kom won Sixth World Championship Title for Boxing.
5 What is the name of the chatbot launched by Lupin, India's third-largest drug maker, for disease awareness on 23 November 2018?
A NICRA
B JAGARUK
C ANYA
D KUSUM

Answer: Option [C]
Lupin, India's third-largest drugmaker on 23 November 2018 has launched a chatbot named 'ANYA' for disease awareness. It is specially designed to provide medically verified information aimed at answering patient queries related to ailments. ANYA will initially address queries related to diabetes.
6 Which country To Host 50th Union World Conference On Lung Health In 2019?
A India
B Indonesia
C Pakistan
D Saudi Arabia

Answer: Option [A]
India To Host 50th Union World Conference On Lung Health In 2019.
7 Which cricket team has won the 'Women's World Twenty-20' title for the year 2018?
A India
B England
C Australia
D West Indies

Answer: Option [C]
Australia cricket team has won the 'Women's World Twenty-20' title. It was their fourth World Twenty20 title. They defeated England in the final match. Austrailia's Ashleigh Gardner was named 'Player of the Match'. Austrailia's Alyssa Healy was named 'Player of the tournament'.
8 Who is appointed as first brand ambassador of India of UberEats?
A Anil kapoor
B Shahid Kapoor
C Kareena Kapoor
D Alia Bhatt

Answer: Option [D]
Alia Bhatt is appointed as first brand ambassador of India of UberEats.
9 Who won the gold medal in the men's singles category in Syed Modi International Badminton Championships on 25 November 2018?
A Sameer Verma
B Victor Axelson
C Guangzu Lu
D Satwik Rankireddy

Answer: Option [A]
Badminton player Sameer Verma won the Syed Modi International Badminton Championships on 25 November 2018. He defeated China's Guangzu Lu in the men's singles final. Men’s doubles pair of Satwik Rankireddy and Chirag Shetty and women’s doubles players Ashwini Ponnappa and Sikki Reddy also settled for silver in their respective finals
10 Which day is observed on 26th November ?
A No Smoking Day
B World Environment Day
C World Wildlife Day
D Indian Constitution Day

Answer: Option [D]
Indian Constitution Day is observed on 26th November.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 30th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st November 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group