Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 22nd November 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which of the following got the 'Asia Environment Enforcement Award 2018', on 21 November 2018?
A BBC Earth Films & SMG Pictures
B Wildlife Crime Control Bureau
C Natural Resources Defense Council
D National Audubon Society

Answer: Option [B]
On 21 November 2018, the Wildlife Crime Control Bureau (WCCB) has got the 'Asia Environment Enforcement Award 2018'. It was awarded for its work in combating trans-boundary environmental crimes. This is the 2nd time in a row that the awards are being given by UN Environment to India. WCCB is a statutory body under the Environment Ministry to combat organised wildlife crime in the country.
2 Which state approves Sashakt Mahila Yojana ?
A Rafael Nadal
B Bihar
C Tamil Nadu
D Himachal Pradesh

Answer: Option [D]
Himachal Pradesh approves Sashakt Mahila Yojana.
Advertisement
3 Who became the first batsman to score 11,000 runs in Ranji Trophy, on 21 November 2018?
A Wasim Jaffer
B Ajinkya Rahane
C Shreyas Iyer
D Cheteshwar Pujara

Answer: Option [A]
On 21 November 2018, Veteran cricketer Wasim Jaffer became the first batsman to score 11,000 runs in Ranji Trophy. Jaffer, who plays for Vidarbha, achieved the feat on day two of the Ranji Trophy match against Baroda. He has played 31 Tests and two One-Day Internationals for India. He last played for India in April 2008.
4 In which State did the governor dissolve the State Assembly?
A Tripura
B J&K
C Assam
D Himachal Pradesh

Answer: Option [B]
Jammu and Kashmir Governor Satya Pal Malik dissolved the State Assembly. The dissolution of assembly is because the Peoples Democratic Party (PDP) and Peoples Conference (PC) separately staked claim to form a government.
5 The 50th Union World Conference on Lung Health will be held in ________ in 2019.
A Kerala
B Andhra Pradesh
C Hyderabad
D Tamil Nadu

Answer: Option [C]
The 50th Union World Conference on Lung Health will be held in Hyderabad in 2019. The conference 'Ending the Emergency: Science, Leadership, Action' will be held from 30 October 2019 to 2 November 2019. The conference will be organised by the International Union Against Tuberculosis and Lung Disease.
6 Open Forum at International Film Festival of India to begin in ------?
A Goa
B Andhra Pradesh
C Himachal Pradesh
D Bihar

Answer: Option [A]
Open Forum at International Film Festival of India to begin in Goa.
7 On 21st November 2018, Which company announced Abhijit Bose as its India Head ?
A WhatsApp
B Amazon
C Walmart
D Facebook

Answer: Option [A]
On 21 November 2018, WhatsApp named Abhijit Bose as its India Head. He will join the WhatsApp in early 2019 and will build WhatsApp’s first full country team outside of California. He was the co-founder of Ezetap, an electronic payments company.
8 who inaugurates multi-media digital exhibition on Mahatma Gandhi at IFFI?
A Shri Arun Jaitley
B Shri Varun Karthik
C Shri Suresh Prabhu
D Shri Rajyavardhan Rathore

Answer: Option [D]
Shri Rajyavardhan Rathore inaugurates multi-media digital exhibition on Mahatma Gandhi at IFFI.
9 Who has been named as the United Nations Children's Fund Goodwill Ambassador on 21 November 2018?
A Millie Bobby Brown
B José Mourinho
C Richard Simcott
D Daniel Tammet

Answer: Option [A]
British actress Millie Bobby Brown was named the newest United Nations Children's Fund (UNICEF) Goodwill Ambassador on 21 November 2018. She is the youngest person ever to be appointed as the UNICEF's Goodwill Ambassador. As a Goodwil Ambassador, she will use her global platform to raise awareness of children’s rights and issues affecting young people.
10 Which of the following State has decided to enter marks for SSLC through an online software?
A Karnataka
B Uttar Pradesh
C Andhra Pradesh
D Maharastra

Answer: Option [A]
Karnataka Secondary Education Examination Board (KSEEB) has decided to ask evaluators to enter the marks through an online software.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 30th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st November 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group