Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 25th November 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 The International Day for the Elimination of Violence Against Women is observed on which day?
A November 25
B November 26
C November 27
D November 28

Answer: Option [A]
The International Day for the Elimination of Violence Against Women is observed on 25 November 2018. The aim of the day is to raise public awareness of the fact that women around the world are subject to various forms of violence. The theme for 2018 is 'Orange the World: #HearMeToo'.
2 Which country launches its second earth observation satellite Mohammed VI-B?
A Saudi Arabia
B Pakistan
C Indonesia
D Morocco

Answer: Option [D]
Morocco launches its second earth observation satellite Mohammed VI-B.
Advertisement
3 Very recently, which place of Uttar Pradesh has got the 'export excellence' tag from the Government of India?
A Kanpur
B Bhadohi
C Firozabad
D Varanasi

Answer: Option [B]
Bhadohi in Uttar Pradesh has got the 'export excellence' tag from the Government of India.
4 Which IIT researchers developed smartphone-based system to detect adulteration in milk ?
A IIT Kanpur
B IIT Madras
C IIT Delhi
D IIT Hyderabad

Answer: Option [D]
IIT-Hyderabad researchers developed smartphone-based system to detect adulteration in milk.
5 Which of the following organisations has released the 'World Malaria Report 2018'?
A World Bank
B World Health Organisation
C United Nation Development Programme
D International Committee of the Red Cross

Answer: Option [B]
World Health Organisation has released 'World Malaria Report 2018' on 19 November 2018.
6 Who resigned UN Environment Chief ?
A Amina J. Mohammed
B António Guterres
C María Fernanda Espinosa
D Erik Solheim

Answer: Option [D]
Erik Solheim resigned UN Environment Chief.
7 Baliyatra festival is related to which state?
A Andhra Pradesh
B Jharkhand
C Manipur
D Odisha

Answer: Option [D]
'Baliyatra festival' was inaugurated in Odisha on 23 November 2018.
8 41st all-India Railway bridge championship was held in __________.
A Kolkata
B Mumbai
C New Delhi
D Puduchery

Answer: Option [A]
Host South Eastern Railway (SER) emerged champion in the team event of the 41st all-India Railway bridge championship at Garden Reach, Kolkata.
9 Which state has launched Bhudaar portal?
A Gujarat
B Madhya Pradesh
C Andhra Pradesh
D Tamil Nadu

Answer: Option [C]
Andhra Pradesh launched Bhudaar portal which makes land records available to people with unique identification numbers.
10 World Toilet Day is observed on which day?
A 20 November
B 25 November
C 19 November
D 28 November

Answer: Option [C]
World Toilet Day is observed on 19 November every year.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 30th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st November 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group