Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 12th November 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which of the following companies appointed Robyn Denholm as the Chairman of the company's board of directors?
A Apple
B facebook
C Tesla
D Intel

Answer: Option [C]
Tesla has appointed Robyn Denholm as the Chairman of the company's board of directors.
2 Who has been appointed as the chairman of Competition Commission of India (CCI)?
A Arvind Saxena
B Ashok Kumar Gupta
C Sudhir Mital
D Rajiv Mehrishi

Answer: Option [B]
Ashok Kumar Gupta appointed as the chairman of Competition Commission of India. It was approved by the Appointments Committee of the Cabinet (ACC). Gupta would replace acting chairperson Sudhir Mital.
Advertisement
3 Retired Gauhati High Court judge Pranoy Kumar Musahary was sworn in as the first Chairperson of which state Lokayukta?
A Meghalaya
B Odisha
C West Bengal
D Uttar Pradesh

Answer: Option [A]
Retired Gauhati High Court judge Pranoy Kumar Musahary was sworn in as the first Chairperson of Meghalaya Lokayukta.
4 Who became the first Indian women to hit century in T20 cricket?
A Smriti Mandhana
B Jhulan Goswami
C Mithali Raj
D Harmanpreet Kaur

Answer: Option [D]
Captain Harmanpreet Kaur became the first ever Indian woman to smash a hundred in T20I cricket, achieving the feat against New Zealand in the Women's World T20 2018.
5 Which of the following banks has executed India's first financial transaction using blockchain for a deal involving an export by Reliance Industries to Tricon Energy?
A HDFC
B IDFC
C ICICI
D HSBC

Answer: Option [D]
HSBC has executed India's first financial transaction using blockchain for a deal involving an export by Reliance Industries to Tricon Energy.
6 Which book was released on the occasion National Cancer Awareness Day?
A The God of Small Things
B A Suitable Boy
C Train to Pakistan
D Book on Mouth Cancer

Answer: Option [D]
Book on Mouth Cancer was released on the occasion National Cancer Awareness Day.
7 Justice Govind Mathur, a senior judge of Rajasthan High Court, has been appointed as the Chief Justice of which High Court?.
A Allahabad
B Madhya Pradesh
C Madras
D Tripura

Answer: Option [A]
The government of India cleared the appointment of Chief Justices of High Courts of Allahabad, Patna, Madhya Pradesh and Tripura on 10 November 2018. Justice Govind Mathur, a senior judge of Rajasthan High Court, has been appointed as the Chief Justice of Allahabad High Court. Justice A P Sahi, senior judge of Allahabad High Court, has been appointed as the Chief Justice of Patna High Court.
8 Who won Fan’s Favourite (Singles) in ATP World Tour Awards 2018?
A Ramkumar Ramanathan
B Sania Mirza
C Mahesh Bhupathi
D Roger Federer

Answer: Option [D]
Roger Federer won Fan’s Favourite (Singles) in ATP World Tour Awards 2018.
9 Justice Sanjay Karol, the most senior judge of Himachal High Court, has been appointed as the Chief Justice of which state High Court?
A Madhya Pradesh
B Andhra Pradesh
C Tripura
D Gujarat

Answer: Option [C]
Justice Sanjay Karol, the most senior judge of Himachal High Court, has been appointed as the Chief Justice of Tripura High Court.
10 Which state got SEBI approval to launch State Shelter Fund to fund affordable housing ?
A Bihar
B West Bengal
C Kerala
D Tamil Nadu

Answer: Option [D]
Tamil Nadu state got SEBI approval to launch State Shelter Fund to fund affordable housing
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 30th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd November 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st November 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group