Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 13th October 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 When is the World Arthritis Day observed every year?
A 11 October
B 12 October
C 13 October
D 15 October

Answer: Option [B]
World Arthritis Day is observed on the 12th of October every year. The theme of World Arthritis Day 2018 is "It's in your hands, take action". World Arthritis Day was launched by the Arthritis Foundation. The objective of the day is to spread awareness about arthritis, and how it affects the lives of those that suffer with it.
2 Which country was elected to UNHCR securing Maximum Votes ?
A India
B Indonesia
C Saudi Arabia
D Pakistan

Answer: Option [A]
India country was elected to UNHCR securing Maximum Votes.
Advertisement
3 With which country India has signed a MoU for cooperation in the field of agriculture and allied sectors?
A Israel
B Lebanon
C Jordan
D Turkey

Answer: Option [B]
The Union Cabinet has approved the signing of a MoU between India and Lebanon for cooperation in the field of agriculture and allied sectors.
4 Pravin Srivastava has been appointed as _______.
A Principal Scientific Adviser
B Attorney General of India
C Chief Statistician of India
D Chief Economic Adviser

Answer: Option [C]
Pravin Srivastava has been appointed as the Chief Statistician of India, and Secretary of the Statistics Ministry.
5 Who is appointed as the CEO of Amway?
A Doug DeVos
B Steve Van Andel
C Ronald Wesley
D Milind Pant

Answer: Option [D]
Amway appointed Milind Pant as its CEO. Mr.Pant joins Amway, which has a revenue of $8.6 billion.
6 Who is appointed the new Solicitor General of India?
A K.K.Venugopal
B Tushar Mehta
C Ranjit Kumar
D Rajiv Mehrishi

Answer: Option [B]
Tushar Mehta is appointed the new Solicitor General of India.
7 The “World Egg Day” is observed on which day?
A 9 October
B 10 October
C 12 October
D 13 October

Answer: Option [C]
The “World Egg Day” is observed on 12 October.
8 The International Day for Disaster Reduction is observed on which day?
A 12 October
B 13 October
C 15 October
D 20 October

Answer: Option [C]
.The International Day for Disaster Reduction is observed on 13th October.
9 Who is the board head of Infrastructure Leasing and Financial Services (IL&FS)?
A GN Bajpai
B Uday Kotak
C Vineet Nayyar
D GC Chaturvedi

Answer: Option [B]
The Infrastructure Leasing and Financial Services board (IL&FS) is headed by Uday Kotak.
10 First India-Israel Innovation Centre Opens in which city?
A Pune
B Bengaluru
C Chennai
D Delhi

Answer: Option [B]
First India-Israel Innovation Centre Opens in Bengaluru.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st October 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries

Please Join Our Discussion Group