Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 9th October 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Where was the ‘2nd World Conference on Access to Medical Products - Achieving the SDGs 2030’ inaugurated on 9 October 2018?
A New Delhi
B Mumbai
C Bengaluru
D Chennai

Answer: Option [A]
‘2nd World Conference on Access to Medical Products - Achieving the SDGs 2030’ was inaugurated on 9 October 2018 in New Delhi. The conference was organized by the Ministry of Health & Family Welfare with the support of the World Health Organization. The main objective of the 2nd World Conference 2018 is to take forward the recommendations from the 1st World Conference 2017.
2 Which day is observed on october 9, 2018?
A Father's Day
B World Ozone Day
C Mother's Day
D World Ocean Day

Answer: Option [B]
World Ozone Day is observed on october 9, 2018.
Advertisement
3 According to the 2018 Henley Passport Index, which country's passport is now the strongest in the world ?
A Germany
B France
C Singapore
D Japan

Answer: Option [D]
According to the 2018 Henley Passport Index, The Japanese passport is now the strongest in the world. Japanese citizens can travel without a visa or gain a visa on arrival in 190 destinations. The Singapore passport, which allows travel to 189 destinations without a prior visa, is at second rank. Germany, South Korea and France are placed at third rank.
4 Who bags Midday Young Achiever Icons Award 2018 ?
A Ruhan Rajput
B Ravi Kumar
C Husain Ali
D Deepak Kumar

Answer: Option [A]
Ruhan Rajput bags Midday Young Achiever Icons Award 2018.
5 Which country has successfully launched two remote sensing satellites to conduct electromagnetic environmental probes on 9 October 2018?
A USA
B Germany
C France
D China

Answer: Option [D]
China successfully launched two remote sensing satellites to conduct electromagnetic environmental probes. The satellites, both belonging to the Yaogan-32 family, were launched by a Long March-2C rocket. Remote sensing generally refers to the use of sensor technologies to detect objects. The remote sensing satellites collect data by detecting the energy reflected from the Earth.
6 Which bank names TS Vijayan & OP Bhatt as external members for MD selection panel ?
A State Bank of India
B Yes Bank
C HDFC Bank
D Dena Bank

Answer: Option [B]
Yes Bank names TS Vijayan & OP Bhatt as external members for MD selection panel.
7 Who bags tourism awards at 14th Annual Travel Awards ceremony held in New Delhi ?
A South Africa
B Pakistan
C Indonesia
D Nepal

Answer: Option [D]
Nepal bags tourism awards at 14th Annual Travel Awards ceremony held in New Delhi.
8 Who has won gold medal in 10m Air Pistol shooting at the Youth Olympic Games on 9 October 2018?
A Deepali Deshpande
B Anjali Bhagwat
C Manu Bhaker
D Anjum Moudgil

Answer: Option [C]
Manu Bhaker won gold medal in 10m Air Pistol shooting at the Youth Olympic Games on 9 October 2018. She became India’s first Youth Olympic Games Gold medalist in the sport of shooting. This was India’s third medal from shooting in three days, with Shahu Mane and Mehuli Ghosh bagging silver medals on the first two days.
9 Which company ties up with Bajaj Allianz to offer insurance for smartphones ?
A Flipkart
B Snapdeal
C Club Factory
D Amazon

Answer: Option [A]
Flipkart ties up with Bajaj Allianz to offer insurance for smartphones.
10 Where has the Army Commanders' Conference begun on 9 October 2018?
A New Delhi
B Mumbai
C Chennai
D Pune

Answer: Option [A]
Army Commanders' Conference began in New Delhi on 9 October 2018. The last Army Commanders' Conference was held in April 2018. A large number of issues ranging from operational challenges, administrative issues, logistics to human resource related issues was discussed during the conference.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st October 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group

TET TEST SERIES