Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 25th October 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who has become the fastest batsman to reach 10,000 one-day international runs as on 24 October 2018?
A Virat Kohli
B MS Dhoni
C Shikhar Dhawan
D Steve Smith

Answer: Option [A]
India cricket captain Virat Kohli became the fastest batsman to reach 10,000 one-day international runs. Kohli made 10,000 ODI runs in 205 innings while Sachin Tendulkar took 259 innings. Kohli became the fifth Indian batsman and 13th ever to reach 10000 ODI runs. Sachin Tendulkar, Sourav Ganguly, Rahul Dravid and MS Dhoni have scored over 10,000 runs in ODIs.
2 Which country tops list of countries for travel destination in 2019 ?
A India
B Sri Lanka
C Indonesia
D Pakistan

Answer: Option [B]
Sri Lanka tops in the list of countries for travel destination in 2019.
Advertisement
3 In which state will the Gogha- Dahej Ro-Pax Ferry service be inaugurated on 27 October 2018?
A West Bengal
B Gujarat
C Kerala
D Assam

Answer: Option [B]
Gogha- Dahej Ro-Pax Ferry service will be inaugurated in Gujarat on 27 October 2018. The ferry service is a part of Sagarmala programme of the Ministry of Shipping. The ferry service has a carrying capacity of 100 vehicles and 500 passengers. The ferry will travel through the sea route by crossing the Gulf in Cambay.
4 Which state government planned to organise TECH 2018 with UNESCO and MGIEP?
A Andhra Pradesh
B Himachal Pradesh
C Kerala
D Bihar

Answer: Option [A]
Andhra Pradesh state government planned to organise TECH 2018 with UNESCO and MGIEP.
5 Where was the 10th BRICS Summit held in 2018?
A Russia
B India
C Brazil
D South Africa

Answer: Option [D]
The 10th BRICS Summit was held in July 2018 in Johannesburg,South Africa.
6 Which state has banned the sale of glyphosate from 24 October 2018?
A Punjab
B Uttar Pradesh
C Gujarat
D Haryana

Answer: Option [A]
The Punjab government has banned the sale of glyphosate. Glyphosate is a herbicide which is extensively used in the State to control a wide variety of weeds in almost all the crops. The chemical has been observed to be a Group 2A cancer-causing material. This chemical is also known for causing other health problems and has the potential to damage human DNA.
7 Who launches Main Nahi Hum' Portal In New Delhi ?
A Shri Prakash Javadekar
B Shri Ramesh Gupta
C Shri Narendra Modi
D Shri Arun Jaitley

Answer: Option [C]
Shri Narendra Modi launches Main Nahi Hum' Portal In New Delhi.
8 The Supreme Court banned the sale and registration of motor vehicles conforming to the emission standard Bharat Stage-IV in the entire country from ________.
A 2018
B 2019
C 2020
D 2021

Answer: Option [C]
The Supreme Court banned the sale and registration of motor vehicles conforming to the emission standard Bharat Stage-IV in the entire country from April 1, 2020. Bharat stage (BS) emission norms are standards instituted by the government to regulate output of air pollutants from motor vehicles. The BS IV norms have been enforced across the country since April 2017.
9 Who gave away Prizes To The Winners Of South Asia Regional WASH Innovation ?
A Sourav Ganguly
B Rahul Dravid
C Virat kohli
D Sachin Tendulkar

Answer: Option [D]
Sachin Tendulkar gave away Prizes To The Winners Of South Asia Regional WASH Innovation.
10 Who has been appointed as the Chief Justice of Calcutta High Court on 24 October 2018?
A Justice Debasis Kar Gupta
B Justice Ramesh Rangnath
C Justice Vijai Kumar Bist
D Justice Ajjikuttira Somaiah Bopanna

Answer: Option [A]
Debasis Kar Gupta, a judge of the Calcutta High Court, has been appointed Chief Justice of Calcutta High Court.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st October 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group