Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 8th October 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who won Girls Title In IBSF World U-16 Snooker Championships?
A Lucky Vatnani
B Manan Chandra
C Geet Sethi
D Keerthana Pandian

Answer: Option [D]
Keerthana Pandian won Girls Title In IBSF World U-16 Snooker Championships.
2 Who became the first person to be stripped of honorary Canadian citizenship on 2 Oct 2018?
A Raoul Wallenberg
B Aung San Suu Kyi
C Karim Aga Khan IV
D Malala Yousafzai

Answer: Option [B]
Myanmar leader Aung San Suu Kyi became the first person to be stripped of honorary Canadian citizenship on 2 Oct 2018. The decision was made over her refusal to call out atrocities by her nation's military against the Rohingya Muslim minority. The move was made official after Canada's Senate voted to revoke the symbolic honour. The House of Commons granted the privilege to Suu Kyi in 2007.
Advertisement
3 Which state launches website and app ‘Maha madat’ to analyze drought situation ?
A Andhra Pradesh
B Tamil Nadu
C Maharashtra
D Kerala

Answer: Option [C]
Maharashtra state launches website and app ‘Maha madat’ to analyze drought situation.
4 Interbrand announces which of the following as the most valuable brand in its 2018 Best Global Brands report?
A Apple
B Microsoft
C Gucci
D Netflix

Answer: Option [A]
Interbrand announces Apple, Google, and Amazon are the three most valuable brands in its 2018 Best Global Brands report. From six consecutive years, Apple and Google hold the top positions. Apple’s brand value grew by 16% to $214,480m, and Google’s by 10% to $155,506m. Amazon achieved 56% growth to reach a $100bn brand valuation Theme of 2018 report is Activating Brave.
5 On which day India celebrates the Air Force Day?
A 6th October
B 7th October
C 8th October
D 10th October

Answer: Option [C]
India celebrates its 86th Air Force Day on 8th October 2018.
6 Which of the following will hold a “colourful flying exhibition” titled “Freedom is in the air” from 10 to 30th November 2018, to celebrate the striking down of Section 377 of India Penal Code ?
A Goa
B Delhi
C Karnataka
D Gujarat

Answer: Option [A]
The Museum of Goa (MoG) Foundation will hold a “colourful flying exhibition” titled “Freedom is in the air” from 10 to 30th November 2018. The exhibition is being organised to celebrate the striking down of Section 377 of India Penal Code by the Supreme Court of India. An airborne installation in the colours of the rainbow is being planned as part of the event.
7 Which of the following is a Russian-origin aircraft?
A HAL Tejas
B MiG-29
C Mirage 2000
D Su-30MKI

Answer: Option [B]
MiG-29 is a Russian-origin aircraft, now capable of effecting mid-air refuelling, is compatible with latest missiles and can launch multi-dimensional attacks.
8 Northeast and Assam Petro-chemicals Ltd. launched Asia's first canister based and India's first ________ Cooking Fuel Program on 5 October 2018.
A Biogas
B Methanol
C Hydrogen gas
D Ethanol

Answer: Option [B]
Northeast and Assam Petro-chemicals Ltd. launched Asia's first canister based and India's first 'Methanol Cooking Fuel Program'. 500 households inside the Assam Petro Complex will be the first pilot project. This technology handles methanol extremely safely, does not need a regulator or any piping system. Ritu Bordoloi became India’s first owner of a cooking stove fuelled by methanol.
9 Who won the Japanese Formula One Grand Prix ?
A D.K. Räikkönen
B B.V. Bottas
C C.M. Verstappen
D Lewis Hamilton

Answer: Option [D]
Lewis Hamilton won the Japanese Formula One Grand Prix.
10 Where the third edition of the Summer Youth Olympic Games was inaugurated on 6th October 2018 ?
A Buenos Aires
B Tokyo
C Andorra la Vella
D Athens

Answer: Option [A]
The third edition of the Summer Youth Olympic Games was inaugurated in Buenos Aires, Argentina on 6th October 2018. The event will conclude on 18 October 2018. It is the first time Summer Youth Olympic Games are being held outside of Asia. The previous two summer events held in Singapore (2010) and Nanjing, China (2014).
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st October 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group