Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 18th October 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who has won the International Olympic Committee's Sport and Active Society Commission's Grant Award 2018?
A Willi Kaltschmitt Luján
B Sergey Bubka
C Ivo Ferriani
D Suheil F. Tandon

Answer: Option [D]
Suheil F. Tandon has won the International Olympic Committee's Sport and Active Society Commission's Grant Award. The award has been given for his contribution to sports for development. The award ceremony was held at Buenos Aires, Argentina. Suheil is the founder of Pro Sport Development (PSD) and Executive Director of Martha Farrell Foundation.
2 Who has been appointed as the additional director of Reliance Industries Limited (RIL)?
A Dinesh Kumar Khara
B P.K.Gupta
C Arundhati Bhattacharya
D Rajnish Kumar

Answer: Option [C]
Arundhati Bhattacharya, former chairman of State Bank of India (SBI), is appointed as additional director, designated as independent director, Reliance Industries Limited (RIL).
Advertisement
3 With which country India will sign an internal security cooperation agreement on 22 October 2018?
A US
B China
C France
D Japan

Answer: Option [B]
India and China will sign an internal security cooperation agreement on 22 October 2018. The proposed pact is expected to cover areas of intelligence sharing, exchange programme, sharing of best practices, cooperation in disaster mitigation. This will be the first such agreement between the authorities of India and China which look after internal security of the respective countries.
4 Which country ranked 58th most competitive economy in World Economic Forum(WEF) index ?
A Indonesia
B Saudi Arabia
C India
D Pakistan

Answer: Option [C]
India ranked 58th most competitive economy in World Economic Forum(WEF) index.
5 Which of the following has partnered with telecom gear maker Nokia to offer businesses private 4G services?
A Jio
B Airtel
C BSNL
D Vodafone

Answer: Option [C]
BSNL has partnered with telecom gear maker Nokia to offer businesses private 4G services. The first project under the partnership has been deployed at Nokia's Chennai plant using 4G connection from BSNL's network. Nokia also signed a pact with BSNL to implement the next level of industrial automation —Industry 4.0 – leveraging 4G LTE technolog
6 Who won 2018 Man Booker Prize For Her Novel 'Milkman' ?
A Anna Burns
B Mark Tully
C Jim Corbett
D Annie Besant

Answer: Option [A]
Anna Burns won 2018 Man Booker Prize For Her Novel 'Milkman.
7 In which of the following countries will the 12th Asia Europe Meeting (ASEM) Summit 2018 be held?
A Germany
B France
C Switzerland
D Belgium

Answer: Option [D]
The 12th Asia Europe Meeting (ASEM) Summit 2018 will be held in Belgium. Vice President M. Venkaiah Naidu left for Brussels in Belgium on 17 October 2018. He will lead the Indian delegation at the 12th Asia Europe Meeting (ASEM) Summit. The theme of 2018 ASEM Summit is "Global Partners for Global Challenges”. The event is the highest platform for dialogue and cooperation between Asia and Europe in the areas of trade, investment, security and tourism.
8 Which country becomes second country to Legalize Recreational Cannabis ?
A Indonesia
B Canada
C Saudi Arabia
D Pakistan

Answer: Option [B]
Canada becomes second country to Legalize Recreational Cannabis.
9 In which country was the festival of 'Fulpati' celebrated on 17 October 2018?
A India
B Sri Lanka
C Bhutan
D Nepal

Answer: Option [D]
The festival of 'Fulpati' was celebrated in various parts of Nepal on 17 October 2018. Fulpati is observed on the seventh day of Dashain festival. Dashain is the biggest 9/15 festival of Nepal and it began on first day of Navratri. The tradition started during the period of King Prithvi Narayan Shah.
10 Who has been named for 2018 Hridaynath Award for Lifetime Achievement?
A Yash Chopra
B Mohammed Zahur Khayyam Hashmi
C O.P. Nayyar
D Majrooh Sultanpuri

Answer: Option [B]
Mohammed Zahur Khayyam Hashmi has been named for 2018 Hridaynath Award for Lifetime Achievement. The Award has been instituted by the Hridayesh Arts and carries a cash prize of Rs 100,000 and a memento. He is famously known as 'Khayyam' and is a composer, lyricist and writer. The other past recipients of the awards are Lata Mangeshkar, Asha Bhosle, Amitabh Bachchan.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st October 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries

Please Join Our Discussion Group