Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 3rd October 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who has been named as the new President of Hockey India on 1st October 2018?
A Mohd Mushtaque Ahmad
B Aiyappa Mukkatira Biddappa
C Anup Amarpal Valmiki
D Rajinder Singh

Answer: Option [A]
Mohd Mushtaque Ahmad was is named as the new President of Hockey India (HI). Ahmad is currently serving as the post of Secretary General. He takes over President Rajinder Singh after being elected unopposed. Hockey India is the governing body having an exclusive mandate to conduct all activities for both men and women hockey in India.
2 Which of the following State's team won the 24th Senior Women's National football championships?
A Odisha
B Maharashtra
C Manipur
D Tamil Nadu

Answer: Option [C]
Manipur won the 24th Senior Women’s National football championships for the 19th time in Cuttack, Odisha.
Advertisement
3 Which state Tops List Of States With Maximum Average AUM: AMFI ?
A West Bengal
B Rajasthan
C Maharasthra
D Gujarat

Answer: Option [C]
Maharashtra state Tops List Of States With Maximum Average AUM: AMFI.
4 Which of the following has become the first stock exchange in India to launch the commodity derivative contracts in gold and silver?
A Bombay Stock Exchange
B Calcutta Stock Exchange
C National Stock Exchange
D OTC Exchange of India

Answer: Option [A]
Bombay Stock Exchange (BSE) became the first stock exchange in India to launch the commodity derivative contracts in gold and silver. Till now, commodity contracts were available only on MCX and NCDEX, the two specialised commodity derivatives exchanges. BSE also waived off transaction charges for the first year in the commodities derivatives segment.
5 Which state Inks MoU with Portugal For Water And Sewage Management ?
A Kerala
B Andhra Pradesh
C Goa
D Tamil Nadu

Answer: Option [C]
Goa and Portugal For Water And Sewage Management.
6 Who has taken over as the Air Officer Commanding-in-Chief of the Eastern Air Command on 1st October 2018?
A Air Marshal Rakesh Kumar Singh Bhadauria
B Air Marshal Ravinder Kumar Dhir
C Air Marshal Raghunath Nambiar
D Air Marshal SBP Sinha

Answer: Option [C]
Air Marshal Raghunath Nambiar on October 1, 2018, took over as the Air Officer Commanding-in-Chief (AOC-in-C) of the Eastern Air Command. He is also a member of the Society of Experimental Test Pilots and was the Project Test Pilot for the Light Combat Aircraft, 'Tejas'. He had served as a Senior Air Staff Officer (SASO) at the IAF's Eastern Air Command in the past.
7 Which country draw with India in 6th round of Chess Olympiad in Georgia ?
A South Africa
B Indonesia
C Denmark
D Russia

Answer: Option [D]
India made a draw with the 6th round of Chess Olympiad in Georgia.
8 Which is the 1st State To Launch Wage Compensation Scheme For Pregnant Women In Tea Gardens?
A Arunachal Pradesh
B Assam
C Meghalaya
D Manipur

Answer: Option [B]
Assam is the 1st State To Launch Wage Compensation Scheme For Pregnant Women In Tea Gardens.
9 Which country join hands with India for developing ICT Sector ?
A Indonesia
B Singapore
C Nepal
D Uzbekistan

Answer: Option [D]
India and Uzbekistan join hands for developing ICT Sector.
10 11.Which social media reports major security breach, 50 million users exposed by unknown attackers ?
A Twitter
B Facebook
C Whatsapp Messenger
D Snapchat

Answer: Option [B]
Facebook social media reports major security breach, 50 million users exposed by unknown attackers.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st October 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group