Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 21st October 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 In which city the Air Quality early warning system was unveiled by Earth Sciences Minister Dr Harshvardhan?
A Mumbai
B Chennai
C Delhi
D Kolkata

Answer: Option [C]
Earth Sciences Minister Dr Harshvardhan unveiled an Air Quality early warning system for Delhi.
2 Which country won five more gold medals in Asian Para Games 2018?
A Sri Lanka
B Pakistan
C Indonesia
D India

Answer: Option [D]
India won five more gold medals in Asian Para Games 2018
Advertisement
3 Very recently, which financial company has got the license from RBI to operate as NonBanking Financial Company (NBFC) in India?
A Kabbage
B Kreditech
C Yogeshwar Dutt
D OnDeck Capital

Answer: Option [C]
Kreditech has got the license from RBI to operate as Non-Banking Financial Company for digital lending business and app-based financing.
4 Which country To Host 4th Edition Of Global Partners' Forum In December 2018?
A Pakistan
B Finland
C Indonesia
D India

Answer: Option [D]
India is To Host 4th Edition Of Global Partners' Forum In December 2018.
5 On which day Rashtriya Mahila Kisan Diwas is observed in India?
A 15th October
B 5th October
C 2nd October
D 7th October

Answer: Option [A]
year. Rashtriya Mahila Kisan Diwas is observed on 15 October in India.
6 Where is the high-profile investment conference, in which the Pakistan's Prime Minister Imran Khan is to attend, will be held?
A Afghanistan
B Indonesia
C Iran
D Saudi Arabia

Answer: Option [D]
Pakistan Foreign Office announced that the Prime Minister Imran Khan is to attend a high-profile investment conference in Saudi Arabia.
7 Which two countries are involved in the annual joint Army exercise ‘Hand-in-Hand’?
A India and Sri Lanka
B India and China
C USA and Russia
D Nepal and Bhutan

Answer: Option [B]
India and China will resume the annual joint Army exercise ‘Hand-in-Hand’ in December 2018 in China’s Chengdu region.
8 Which Indian University conducts NASA Space Apps challenge 2018?
A Dayananda Sagar University
B Rajiv Gandhi Proudyogiki Vishwavidyalaya
C Chhatrapati Shahu Ji Maharaj University
D University of Calicut

Answer: Option [A]
The National Aeronautics and Space Administration’s (NASA) Space Apps challenge 2018 Hackathon has been organised at Dayananda Sagar University (DSU), Kudlu Gate campus, on Hosur Road.
9 Which country has successfully carried out its first take-off and landing tests of amphibious aircraft 'AG600'?
A France
B Germany
C Japan
D China

Answer: Option [D]
China’s indigenously designed and built amphibious aircraft 'AG600' successfully carried out its first take-off and landing tests on 20 October 2018.
10 The 6th RCEP Inter-sessional Ministerial Meeting (IMM) was held in which country?
A Indonesia
B Saudi Arabia
C India
D Singapore

Answer: Option [D]
The 6th RCEP Inter-sessional Ministerial Meeting (IMM) was held in Singapore.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st October 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group