Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 19th October 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Arshdeep Singh won the 2018 Wildlife Photographer of the Year award in the 10-yearsand-under category. What is the title of his photograph?
A Snowy Owls
B Tawny Owls
C Elf Owls
D Pipe Owls

Answer: Option [D]
Arshdeep Singh is among the winners of the 2018 Wildlife Photographer of the Year award in the 10-years-and-under category. He won the award for his ‘Pipe Owls’ photograph.The Wildlife Photographer of the Year competition is organised by the Britain’s Natural History Museum. Arshdeep recently won the Junior Asian Wildlife Photographer of the Year award.
2 Which company Displaces Accenture As Largest IT Firm Servicing Banks ?
A Cognizant
B Amazon
C Tata Consultancy Services
D Flipkart

Answer: Option [C]
Tata Consultancy Services company Displaces Accenture As Largest IT Firm Servicing Banks .
Advertisement
3 Which country will launch three artificial moons in space in 2022?
A China
B Russia
C US
D India

Answer: Option [A]
China will launch three artificial moons in space in 2022. The artificial or man-made moon is a satellite carrying a huge space mirror, which can reflect the sun light to the Earth. The man-made moon is expected to be put on an orbit within 500 km from the Earth.Man-made moon is especially useful in civil area.
4 Who won International Olympic committee (IOC) award ?
A Suresh kumar
B Naresh kumar
C Dilip Kumar
D Suheil F. Tandon

Answer: Option [D]
Suheil F. Tandon won International Olympic committee (IOC) award.
5 Where will Prime Minister Narendra Modi inaugurate the refurbished National Police Memorial and museum on 21 October 2018?
A New Delhi
B Agra
C Ranchi
D Mumbai

Answer: Option [A]
Prime Minister Narendra Modi will inaugurate the refurbished National Police Memorial and museum in Delhi on 21 October 2018. The museum will show the history, artefacts, uniform and gear of central and state police forces. The museum project is being steered by the Intelligence Bureau (IB) in coordination with the Central Armed Police Forces (CAPFs).
6 Which company partners BSNL to implement industrial automation solutions?
A Samsung
B Verizon
C Apple
D Nokiat

Answer: Option [D]
Nokia company partners BSNL to implement industrial automation solutions.
7 A book titled 'Indian Sports: Conversations and Reflections' was released on 18 October 2018. Who is the author of this book?
A Vikram Seth
B Ruskin Bond
C Vijayan Bala
D Salman Rushdie

Answer: Option [C]
'Indian Sports: Conversations and Reflections' written by Vijayan Bala was released on 18 October 2018. The book is a compilation of interviews of eminent sportspersons he has conducted since 1971. He has earlier published a book called 'Indian Test Cricket back in 1974'. In 2016, he authored a second book "The Complete Indian Sports Quiz".
8 Who won the silver medal in archery at the Youth Olympic Games at the marquee event Buenos Aires?
A Akash Malik
B Tarundeep Rai
C Rahul Banerjee
D Jayanta Talukdar

Answer: Option [A]
Akash Malik won the silver medal in archery at the Youth Olympic Games at the marquee event Buenos Aires.
9 Which state celebrated the third Bihu festival, known as Kati Bihu or Kongali Bihu, across the state on 18 October 2018?
A Arunachal Pradesh
B Assam
C West Bengal
D Bihar

Answer: Option [B]
Assam's third Bihu festival, known as Kati Bihu or Kongali Bihu, was celebrated across the state on 18 October 2018. The other two Bihu festivals are the Rongali and Bohagi Bihu. The festival is held at this time of the year since the granaries of the farmers usually remain empty and therefore it is known as Kongali (poor) Bihu.
10 Who authored the book "Maharana Pratap: The Invincible Warrior"?
A Dinesh Kumar
B Harish Yadav
C Naresh Gupta
D Rima Hooja

Answer: Option [D]
Rima Hooja authored Maharana Pratap: The Invincible Warrior.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st October 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group