Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 30th October 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who has been appointed as Managing Director of the HDFC bank for another two years ?
A Chandra Shekhar Ghosh
B Aditya Puri
C Parvez Ahmad
D Chanda Kochhar

Answer: Option [B]
The Reserve Bank of India (RBI) approved the re-appointment of Aditya Puri as Managing Director of the HDFC bank for another two years. Aditya Puri has been with the bank since 1994, making him the longest-serving head of any private bank in the country. Shareholders had already approved his appointment in 2015 for five years subject to the RBI’s approval.
2 Which of the following is the world's largest statue?
A Statue of Unity
B Spring Temple Buddha
C Ushiku Daibutsu
D Statue of Liberty

Answer: Option [A]
An artist's impression of the 'Statue of Unity' to honour Sardar Vallabhbhai Patel, India's first deputy prime minister, will stand at 597ft when completed in 42 months.
Advertisement
3 The 5th 'National Summit on Good and Replicable Practices and Innovations in Public Health Care Systems in India' was held in which state?
A Assam
B Madhya Pradesh
C Uttar Pradesh
D Tamil Nadu

Answer: Option [A]
The 5th 'National Summit on Good and Replicable Practices and Innovations in Public Health Care Systems in India' began at Kaziranga in Assam on 30 October 2018. The summit was organised by the Union Ministry of Health & Family Welfare. The objective of the summit is to share and learn the good practices being implemented by states and organisations for the betterment of the health sector.
4 Which country topped as Asia’s most investment savvy economy: Standard Chartered ?
A Saudi Arabia
B Pakistan
C Indonesia
D India

Answer: Option [D]
India topped as Asia’s most investment savvy economy:Standard Chartered.
5 Justice Vijai Kumar Bist was sworn in as the Chief Justice of which state High Court?
A Haryana
B Sikkim
C Punjab
D Tamil Nadu

Answer: Option [B]
Justice Vijai Kumar Bist was sworn in as the Chief Justice of Sikkim High Court on 30 October 2018. Governor Ganga Prasad administered the oath of office to Justice Vijai Kumar Bist. Bist was appointed as one of the judges in Uttarakhand High Court in November 2008
6 Which social media with CII collaborated to train SMEs, entrepreneurs in India ?
A Facebook
B Instagram
C Twitter
D Whatsapp Messenger

Answer: Option [D]
Whatsapp Messenger social media with CII collaborated to train SMEs, entrepreneurs in India.
7 Which of the following organisations has released the report titled 'The Living Planet'?
A United Nations Educational, Scientific and Cultural Organisation
B United Nations Environment Programme
C World Wide Fund
D Intergovernmental Panel on Climate Change

Answer: Option [C]
World Wide Fund (WWF) has released a report titled 'The Living Planet'. Australia’s east coast has been compared to the Amazon as a “deforestation front” in the new global report. The report said that global vertebrate populations are declining at a rate of 13.6% a decade. The global populations of vertebrate species have declined 60% since 1970.
8 Which of the following city is most polluted in India as per WHO's report?
A Delhi
B Hyderabad
C Varanasi
D Patna

Answer: Option [A]
World Health Organization’s (WHO) report on most polluted cities 2018 said 14 out of the 20 most polluted cities in the world are in India. WHO reported that Delhi topped the charts of bad air quality nationally.
9 With which country did India signed a currency swap agreement worth $75 billion on 29th October 2018?
A Indonesia
B Japan
C Nepal
D Mauritius

Answer: Option [B]
India and Japan signed a currency swap agreement worth $75 billion on 29th October 2018. A currency swap involves the exchange of interest and sometimes of principal in one currency for the same in another currency. Interest payments are exchanged at fixed dates through the life of the contract.
10 Who won 99th Career Title In His Hometown?
A John McEnroe
B Rafael Nadal
C Andy murray
D Roger Federer

Answer: Option [D]
Roger Federer won 99th Career Title In His Hometown.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st October 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group