Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 28th October 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which state has launched 'Pashu Sanjeevni Sewa' scheme on 23 October 2018?
A Haryana
B Uttar Pradesh
C Rajasthan
D Madhya Pradesh

Answer: Option [A]
The Haryana Government launched 'Pashu Sanjeevni Sewa' scheme on 23 October 2018.
2 Who Won Bronze Medal In World Wrestling Championships ?
A Varun Karthik
B Suresh Kumar
C Dinesh Gupta
D Pooja Dhanda

Answer: Option [D]
Pooja Dhanda Won Bronze Medal In World Wrestling Championships.
Advertisement
3 Justice Debasis Kar Gupta has been appointed Chief Justice of which High Court?
A Bombay
B Gauhati
C Calcutta
D Delhi

Answer: Option [C]
Justice Debasis Kar Gupta has been appointed Chief Justice of Calcutta High Court.
4 Which country Successfully Launched 1st Soyuz Rocket Since Failed Space Launch?
A China
B Russia
C UK
D USA

Answer: Option [B]
Russia Successfully Launched 1st Soyuz Rocket Since Failed Space Launch.
5 United Nations Day is observed every year on which day?
A 15th October
B 20th October
C 24th October
D 30th October

Answer: Option [C]
United Nations Day is observed every year on 24 October.
6 From which date Indian Railways UTS app to book unreserved tickets online?
A 1st November
B 5th November
C 10th November
D 20th November

Answer: Option [A]
Indian Railways UTS app to book unreserved tickets online from November 1st.
7 Who is the new brand ambassador for Maruti Suzuki ARENA channel?
A Siddharth Malhotra
B Varun Dhawan
C Salman Khan
D Shah Rukh Khan

Answer: Option [B]
Maruti Suzuki India announced Bollywood Superstar Varun Dhawan as the brand ambassador for Maruti Suzuki ARENA channel.
8 Which company fired 48 employees for sexual harassment in past two years?
A Apple
B Sony
C Google
D Amazon

Answer: Option [C]
Google company fired 48 employees for sexual harassment in past two years
9 Sahle-Work Zewde is the first female President of which country?
A South Africa
B Ethiopia
C Ghana
D Senegal

Answer: Option [B]
Ethiopia's parliament has appointed the country's first female President, Sahle-Work Zewde.
10 Who received the Lal Bahadur Shastri National Award for Excellence in Public Administration for the year 2018?
A Ram Jethmalani
B Mukul Rohtagi
C Soli Sorabje
D Fali S. Nariman

Answer: Option [D]
Fali S. Nariman was conferred with 2018 Lal Bahadur Shastri National Award for Excellence in Public Administration.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st October 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group