Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 14th October 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Which of the following organisations has launched its new Centre for the Fourth Industrial Revolution in Maharashtra?
A Organization for Economic Cooperation and Development
B International Monetary Fund
C Asian Development Bank
D World Economic Forum

Answer: Option [D]
The World Economic Forum launched its new Centre for the Fourth Industrial Revolution in Maharashtra.
2 Who signed Pact With Uttarakhand Govt To Fuel SMEs Growth In State ?
A All India Institute of Medical Sciences, New Delhi
B Post Graduate Institute of Medical Education and Research
C Indian Institute of Science, Bangalore
D National Stock Exchange

Answer: Option [D]
National Stock Exchange signed Pact With Uttarakhand Govt To Fuel SMEs Growth In State.
Advertisement
3 William Nordhaus and Paul Romer have been awarded Nobel Prize 2018 for which field?
A Economics
B Literature
C Physiology
D Physics

Answer: Option [A]
The 2018 Nobel prize for economics has been awarded to William Nordhaus and Paul Romer of the United States for their work on sustainable growth.
4 With which of the following company did Mahindra Agri Solutions Ltd. enter into joint venture to make pesticides in India?
A Sumitomo Corporation Group
B Futaba Corporation
C Enkei Corporation
D Asahi Shimbun corporation

Answer: Option [A]
Mahindra Agri Solutions Ltd. (MASL), a subsidiary of Mahindra & Mahindra, has entered into a joint venture (JV) with Japan’s Sumitomo Corporation Group.
5 With which university did ISRO sign MoU to set up the Satish Dhawan Center for Space Science in the University?
A Anna University
B Indra Gandhi University
C Jawaharlal Nehru University
D Central University of Jammu

Answer: Option [D]
The Indian Space Research Organisation (ISRO) signed a MoU with the Central University of Jammu (CUJ) in Jammu for setting up of the Satish Dhawan Center for Space Science in the University.
6 Which of the algorithm aids the robots in learning path recognition while driving?
A data algorithm with artificial intelligence
B TangentBUg algorithm with artificial network
C Remote control algorithm with a neural network
D Planning algorithm with a neural network

Answer: Option [A]
Researchers from the Massachusetts Institute of Technology (MIT) have devised a new way that will help the robots, as it might struggle with navigational concepts. The new model is a combination of a planning algorithm with a neural network.
7 India’s first India-Israel Innovation Centre (IIIC), an entrepreneurial technology hub, was launched in which city?
A Hyderabad
B Bengaluru
C Mumbai
D Bhopal

Answer: Option [B]
India has been elected to the United Nations' Human Rights Council with the highest vote among all candidates. India’s first India-Israel Innovation Centre (IIIC), an entrepreneurial technology hub, was launched in Bengaluru.
8 Which country agreed to sign agreement with India to Enhance Bilateral Trade Relations ?
A Indonesia
B Saudi Arabia
C Pakistan
D Azerbaijan

Answer: Option [A]
India and Azerbaijan agreed to sign agreement with India to Enhance Bilateral Trade Relations.
9 Which country will host the fourth summer youth Olympic games in 2022?
A South Africa
B Senegal
C Nigeria
D Mauritius

Answer: Option [B]
In 2022, Senegal will host the fourth summer youth Olympic games.
10 Which city signed Twin-City Agreement with Moscow recently ?
A Hyderabad
B Bangalore
C Chennai
D New Delhi

Answer: Option [D]
New Delhi and Moscow signed Twin-City Agreement.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st October 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries

Please Join Our Discussion Group