Advertisement

Daily Current Affairs Quiz 27th October 2018

Advertisement

Our Daily Current Affairs covers latest quizzes and national/ international news, events etc. These latest and best quizzes on different fields like business, political, economy, culture, sports, entertainment, society etc. are very important for preparation of IAS, UPSC, Banking, IBPS, Railways and other exams.

1 Who has won the 'World Health Summit Startup' award 2018?
A Karishma Sharma
B Preeti Chaubey
C Roopam Sharma
D Kapil Gupta

Answer: Option [C]
Roopam Sharma, a 23-year old Indian scientist, won the World Health Summit Startup award, 2018. He won for his invention, Manovue – the world’s first intelligent personal assisting system for the visually impaired. He is the youngest person to be recognized as one of the top innovators under 35 by the MIT Tech Review in 2016.
2 Who bagged INSA Teachers Award ?
A Harvard university
B Tezpur University
C University of Chicago
D Professor University Of Oxford

Answer: Option [B]
Tezpur University bagged INSA Teachers Award.
Advertisement
3 According to which of the following reports, Fertiliser major IFFCO has been ranked as the biggest cooperative in the world?
A Food and Agriculture Organisation's report
B World Bank's report
C Word Cooperative Monitor report
D Reserve Bank of India's report

Answer: Option [C]
Fertiliser major IFFCO announced that it has been ranked as the biggest cooperative in the world by 'Word Cooperative Monitor' report 2018. The International Cooperative Alliance (ICA) and the European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises (Euricse) publish the world cooperative monitor report. The report was based on the ratio of turnover over GDP per capita.
4 Which country is the most outward migrants in 2017 according to ADB report?
A Indonesia
B India
C Saudi Arabia
D Pakistan

Answer: Option [B]
India country is the most outward migrants in 2017 according to ADB report.
5 Who has won the 2018 'World Billiards Championship' title at Leeds in the UK?
A Sourav Kothari
B Michael Ferreira
C Geet Sethi
D Pankaj Advani

Answer: Option [A]
India's Sourav Kothari defeated Peter Gilchrist of Singapore 1134-944 to clinch the 2018 World Billiards Championship title at Leeds in the UK. The former national and Asian Billiards champion Kothari was pipped at the post for the coveted World Billiards crown on two occasions in the last two years.
6 Which naval ship launched as a training ship for Indian Coast Guard?
A INS Shakti
B INS Satpura
C INS Kamorta
D ICGS Varuna

Answer: Option [D]
ICGS Varuna naval ship launched as a training ship for Indian Coast Guard.
7 Which country pacts with India enhancing inland and waterways connectivity
A Pakistan
B China
C Bangladesh
D Denmark

Answer: Option [C]
Bangladesh pacts with India enhancing inland and waterways connectivity.
8 JP Nadda addressed the 2 International Conference on Primary Health Care. Where was the Conference held?
A Arkalyk
B Aktau
C Aktobe
D Astana

Answer: Option [D]
JP Nadda, Minister for Health and Family Welfare addressed the ‘Second Plenary Session of ‘2nd International Conference on Primary Health Care towards UHC & SDGs’, at Astana, Kazakhstan. The conference aims to renew the commitment to primary health care to achieve universal health coverage and the Sustainable Development Goals. Mr Nadda spoke on the theme “The Future of Primary Health Care”.
9 IDFC Bank is planning to change the bank's name. Which among the following will be the new name of IDFC Bank?
A ID & FC Bank Ltd
B IDFC First Bank Ltd
C IDFC & IDFC Bank Ltd
D IDFC New Bank Ltd

Answer: Option [B]
IDFC Bank proposed to change its name to 'IDFC First Bank Ltd' in the wake of its amalgamation with the non-banking financial company Capital First. The decision was taken during the meeting of the Board of Directors of IDFC Bank. The proposal now needs the approval of the Reserve Bank of India (RBI).
10 'Experiencing North East’ festival begun at which of the following places?
A Delhi
B Guwahati
C Mumbai
D Chennai

Answer: Option [A]
The ‘Experiencing North East’ festival depicting the uniqueness of North Eastern culture is being organised at India International Centre, Delhi from 27th-31st October 2018. The festival is a part of Destination North East series. It is being organised by the North Eastern Council (NEC), Ministry of Development of North Eastern Region (DoNER) in collaboration with India International Centre.
Advertisement

Daily Current Affairs Quiz - 31st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 30th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 29th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 28th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 27th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 26th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 25th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 24th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 23rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 22nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 21st October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 20th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 19th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 18th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 17th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 16th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 15th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 14th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 13th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 12th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 11th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 10th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 9th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 8th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 7th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 6th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 5th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 4th October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 3rd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 2nd October 2018

Daily Current Affairs Quiz - 1st October 2018

Your Valuable Comments Please...

Advertisement
Subscribe to Gkseries
Work with Gkseries
Gkseries ebooks

Please Join Our Discussion Group

TET TEST SERIES